Prince Stirbey Cuvee Genius Loci

Prince Stirbey Cuvee Genius Loci
Prince Stirbey Cuvee Genius Loci

Prince Stirbey Cuvee Genius Loci

Prin acest vin continuam gama noastra de vinuri “Genius Loci”, inspirate de “Zeul Locului” din podgoria Dragasani, create din soiuri autohtone, urmarind traditiile locale, fie in vie fie in crama. Si astfel “Zeul Locului” poate sa inspire si pe amatorii de vin sa inteleaga in intregime aceste vinuri: O sticla de vin, cat de excelenta ar fi, niciodata nu se poate explica in intregime ea insasi. 

123,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

In 2009 am plantat in Via Stirbey din Dealul Olt o mica parcela cu butuci de Novac si Negru de Dragasani in sistemul traditional al taranilor din Oltenia: Fiecare butuc creste pe un arac din lemn de salcam, plantat la o distanta de 1,20 x 1,20 m, adica 7.000 butuci pe hectar – mai deasa ca in sistemul modern de spalieri si sarme, ne-mecanizabila din cauza distantelor mici intre butuci. Toate lucrarile la sol si la vite de vie trebuie executate manual. Dupa trei ani de experienta cu aceasta plantatie, cu veri calde si secetoase, avem impresia ca in acest sistem de plantare se pastreaza un microclimat mai proaspat si racoros, reducand evaporarea apei din sol si reducand stresul plantei  expusa  caldurei: eventual o metoda care ar putea contrabalansa incalzirea constanta a climatului pe care am observat-o in mod clar in ultimii 12 ani in regiunea noastra.

La data de 5 octombrie 2011 am cules primii struguri din aceasta parcela. Dupa desciorchinare – fara zdrobire – strugurii au macerat la rece timp de 4 zile, urmand fermentatia spontana, fara adaos de drojdie selectionata si fara reglarea temperaturii de fermentare, scufundand manual bostina in mustuiala de doua ori pe zi. Dupa o luna de contact cu bostina am tras vinul si initiat fermentatia malolactica, urmata de maturare in butoaie de 300 de litri, din stejar romanesc, timp de 18 luni. La data de 2 august 2013, primul vin din parcela “pe araci” a fost imbuteliat in 1.320 sticle.

 

ASOCIERE CULINARA friptură de raţă sau miel, vânat, brânzeturi fine Beaufort, Cedar

TEMPERATURA DE SERVIRE: 18°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Novac, Negru de Dragasani
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile