Muga Reserva

Muga Reserva
Muga Reserva 2016

Muga Reserva

94 Puncte Parker:”Reserva 2019, vandut cu numele de ”Criaza” in Spania, provine dintr-un an secetos si cald, cu randament mic si vinuri concentrate. Strugurii Tempranillo, Garnacha Tinta, Mazuelo si Graciano au fermentat desciorchinati si zdrobiti usor in cuve de stejar, cu drojdii indigene, iar 80% din vin a fost maturat 22 luni in stejar frantuzesc si restul, in stejar din Europa Centrala si America. 20% butoaie noi. Muga scurteaza timpul petrecut in butoi, pentru ca au butoaie mai bune si mai tinere si au ajuns la concluzia ca vinurile au nevoie de mai putin timp in stejar si mai mult timp la sticla. 

130,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Muga Reserva 2019

Perioada optima de consum: 2022-2027

Producator: Muga - Rioja

Soi: 70% Tempranillo, 20% Garnacha Tinta, 10% Mazuelo si Graciano - struguri culesi manual

Culoare: rosu-rubiniu, cu tente caramizii

Miros: debuteaza cu note de mure si aluzii de fenicul si tufaris de padure, frumos echilibrate de aromele de fum date de timpul petrecut in lemnul mediu-afumat; in fundal, adieri de vanilie si cafea prajita

Gust: corpolent, cu nuante mentolate si de ciocolata alba; reapar aromele de vanilie si persista cele de fructe rosii pe care le-am simtit in miros, cu o aciditate eleganta care face ca postgustul sa fie lung

Recomandari gastronomice: mezeluri din porc iberic, vitel, tocanite, carne si legume la gratar, ardei umpluti cu sos picant, supa de fasole cu afumatura sau fasole cu carnati

Temperatura de servire: 18°C

Numar de sticle produse: 960.000 si 18.000 magnum-uri

Fermentat in cuve mari de stejar, cu drojdii indigene. Maturat 24 luni in baricuri produse de Muga. Limpezit cu albus de ou proaspat. Inainte de fi imbuteliat, vinul a fost limpezit cu albus de ou. Invechit la sticla minimum 12 luni.
94 Puncte Parker: ”Reserva 2019, vandut cu numele de ”Criaza” in Spania, provine dintr-un an secetos si cald, cu randament mic si vinuri concentrate. Strugurii Tempranillo, Garnacha Tinta, Mazuelo si Graciano au fermentat desciorchinati si zdrobiti usor in cuve de stejar, cu drojdii indigene, iar 80% din vin a fost maturat 22 luni in stejar frantuzesc si restul, in stejar din Europa Centrala si America. 20% butoaie noi. Un vin serios si tanar, dar echilibrat, nuantat si complex. Muga scurteaza timpul petrecut in butoi, pentru ca au butoaie mai bune si mai tinere si au ajuns la concluzia ca vinurile au nevoie de mai putin timp in stejar si mai mult timp la sticla. Un vin foarte Muga, foarte Rioja si foarte bun. Au produs un numar impresionant de sticle: 960.000, plus 18.000 magnum-uri. Un singur asamblaj imbuteliat la date diferite.”
94 Puncte James Suckling: ”Un Muga Reserva structurat si liniar, cu tanini fini, cremosi si caracter de grafit, cirese, prune si trufe negre. Corp mediu, rasat si frumos. 70% Tempranillo, 20% Garnacha Tinta, 10% Mazuelo si Graciano. Delicios acum, dar va imbatrani frumos in pivnita.”
Editia 2018 - 94 Puncte James Suckling: ”Acesta este singurul vin rosu produs de Muga in 2018 si in el au intrat vinurile din cele mai bune vii. Cu alte cuvinte, viile de top au fost declasificate. Corp mediu, tanini foarte fini, catifelati si rafinati. Arome abundente si subtile de fructe de padure, ciocolata si alune. Tempranillo, Garnacha Tinta, Mazuelo si Graciano. Pus pe piata in ianuarie 2021. Beti-l sau pastrati-l.”

Producator


Infiintata in 1932 de Isaac Muga Martinez si sotia sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situata in Rioja Alta, la Haro, in miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie si cumpara struguri de pe alte 150 ha apartinand unor producatori atent selectati. Astazi, ea este condusa de cea de a treia generatie, care a modernizat atat crama cat si vinurile, adaptandu-le gustului consumatorilor contemporani, chiar daca metoda de vinificare este cat se poate de traditionala. De altfel, Muga se distinge prin faptul ca este una dintre putinele podgorii din Rioja care isi produce propriile butoaie si budane – nu mai putin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face in 90 de budane. Respectand traditia, vinul este limpezit cu albus de ou. Nu in ultimul rand, Muga este o destinatie turistica extrem de apreciata: daca unii se multumesc cu degustarile si vizitarea cramei si a viilor, amatorii de senzatii tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masa in vie.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Tempranillo, Garnacha tinta, Mazuelo și Graciano
  • Tara de origine - Spania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile