Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo di Manduria

Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo di Manduria
Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo di Manduria

Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo di Manduria

Deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă și minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci. Impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi. Prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură. Se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire.   

150,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Varvaglione Cosimo Collezione Privata Primitivo di Manduria 2016

Perioada optimă de consum: 2020-2027

Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Taranto, Puglia

Soi: Primitivo (Zinfandel) - vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine

Culoare: roșu intens cu tente purpurii  

Miros: gem de fructe roșii cu adieri de fructe negre

Gust: deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă; minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci; impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi; prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură; se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire     

Maturat cel puțin 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.

5 Grappoli, Bibenda
90 Puncte Parker
Ediția 2015 - Mare Medalie de Aur și Best in Show Primitivo di Manduria, Mundus Vini

Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.

Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională,  ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.

Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.

Recomandari gastronomice: un vin de meditatie ideal, dar care merge foarte bine si cu carne rosie, vanat, somon, ton, legume la gratar, branzeturi maturate (Grana Padano)

Temperatura de servire: 16-18°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Primitivo (Zinfandel)
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile