Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria

Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria
Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria

Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria

Caracterul și căldura vinului din Puglia la superlativ! Dacă vă plac vinurile bogate, corpolente și catifelate, acesta e vinul. Parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră. În gură, caracterul picant al soiului se împletește cu complexitatea, textura superbă și intensitatea fructului. Un vin profund și seducător, de o mare prospețime.

96 Puncte Luca Maroni

110,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria 2016

Perioada optimă de consum: 2019-2023

Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Taranto, Puglia

Soi: Primitivo (Zinfandel) - struguri culeși și selecționați manual

Culoare: roșu-rubiniu intens

Miros: elegant și complex, cu parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră 

Gust: se distinge prin eleganța rafinată; rotund, cald și deosebit de catifelat, cu o mare bogăție și varietate de arome dominate de prune, gem de fructe de pădure, lichior de cireșe și stejar; textura excelentă se identifică cu terroir-ul; final lung și elegant, în care se păstrează întreaga prospețime a vinului.Maturat cel puțin 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.

96 Puncte Luca Maroni

90 Puncte Robert Parker: ”Vinul cel mai vândut al Varvaglione Vigne & Vini. Papale Linea Oro Primitivo di Manduria 2016 este bogat, opulent și concentrat, cu un evantai larg de arome de fructe negre care merge de la cireșe și coacăze negre la prune confiate sau uscate. Toată această combinație de fructe este infuzată cu condimente, fum și gudron. Deopotrivă generos și intens.”

Ediția 2015 - Medalie de Aur, Berliner Wine Trophy

                 - 95 Puncte Luca Maroni

Ediția 2014 - 98 Puncte Luca Maroni

Ediția 2013 - 98 Puncte Luca Maroni, I Migliori Vini Italiani 2016            

                 - Medalie de Argint, Mundus Vini 2016

                 - Medalie de Argint, AWC Vienna International Wine Challenge

                 - Gran Menzione, Vinitaly International Wine Competition

Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.

Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională,  ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.

Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.

Recomandari gastronomice: carne rosie, vanat, chiftele, sosuri satioase, preparate picante, branzeturi maturate

Va sfatuim sa-l aerati cu o ora inainte de a-l bea sau sa-l treceti o data prin aeratorul Vinturi, in momentul servirii.

Temperatura de servire: 16-18°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Primitivo (Zinfandel)
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile