Valahorum Merlot

Valahorum Merlot
Valahorum Merlot

Valahorum Merlot

Culoarea este de un roșu viu, adânc, cu nuanțe violacee și note discrete de maturare. Vinul ne îmbie cu arome dulci- amărui de vișine, fructe roșii de pădure și o plăcută senzație de prospețime. Mure, cireșe coapte și nuanțe de ciocolată neagră se combină cu bogăția taninurilor moi și fine extrase din lemnul de stejar. Un vin clasic, cu o structură generoasă. Un vin ce place acum, dar cu un potențial foarte bun de învechire la sticlă. Merită evaluat vreme de 5-7 ani!

54,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii au fost recoltați manual iar în cramă au fost sortați riguros și desciorchinați. Omogenizarea periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor a asigurat extracția aromelor tipice de soi, culoarea și taninurile. Vinul tânăr a fost tras la maturare în butoaie din stejar românesc. La finalul unui an de
maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selecționate individual și asamblate. Condiționarea și filtrarea au fost păstrate la un minim necesar, pentru a nu pierde nimic din caracterul generos și din culoarea intensă.

Cele mai bune plantații de pe terasele cu expoziție sudica din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare. Sol cernoziom carbonatat, cochilifer cu concentrație bună în argilă. Elevație 350 metri.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: excelent partener pentru carnea de vită la grătar, vânat, ciuperci, mezeluri fine, brânzeturi mature, legume corpolente și deserturi cu ciocolată neagră, amară.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile