Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz

Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz
Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz

Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz

”Arome de cafea mocca, fructe negre și lemn dulce. Pe palatin, este plin, cu tanini catifelați și aciditate bună care, împreună, îi conferă o senzație de bogăție. Fructul este din zona murelor, dar notele savory de carne și ierburi aromatice sunt cele care atrag atenția. Bifează toate cerințele unui Barossa clasic fără a aluneca în zona extrovertită. Un vin frumos.”  

120,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz 2019

Producător: Heirloom Vineyards - Barossa Valley, Australia de Sud

Soi: Shiraz - struguri culeși și selecționați manual

Culoare: roșu-purpuriu intens, strălucitor  

Miros: arome uimitoare de piper negru și mure, cu un fundal subtil de melasă și note ușoare de soia, mix de condimente și o adiere balsamice; e fascinant să urmărești succesiunea de mirosuri din pahar

Gust: de o puritate extraordinară a fructului, cu structură catifelată, luxuriantă și arome de mure și ciocolată neagră împletite cu note de ciocolată cu lichior; structura este sprijinită de stejarul franțuzesc care susține taninii minerali și calcaroși specifici celor mai bune Shiraz-uri din Barossa; sfârșit memorabil

Recomandări gastronomice: merge perfect cu preparate puternic aromate și condimentate din carne de porc, tocănițe, vânat, brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 15-18°C

Potențial de păstrare: 20+ ani

Vinul este făcut din cei mai buni struguri dintr-o vie veche de peste 100 de ani. Strugurii nedezciorchinați au fermentat timp de nouă zile în butoaie deschise. Mustul fost apoi presat în baricuri de stejar franțuzesc 25% noi. Maturat 18 luni în aceleași baricuri, vinul a fost îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat, pentru a capta esența viei. Vă sfătuim să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

91 Puncte James Halliday Wine Companion: ”Roșu închis, aproape negru, cu reflexii purpurii. Arome de cafea mocca, fructe negre și lemn dulce. Pe palatin, este plin, cu tanini catifelați și aciditate bună care, împreună, îi conferă o senzație de bogăție. Fructul este din zona murelor, dar notele savory de carne și ierburi aromatice sunt cele care atrag atenția. Bifează toate cerințele unui Barossa clasic fără a aluneca în zona extrovertită. Un vin frumos.”

Medalie de Aur, Sommelier International Wine & Spirits Competition 

 

Ediția 2018 - Medalie de Platină, Winemaker Challenge International Wine Challenge (USA) 

           - Medalie de Platină, San Diego International Wine & Spirits Challenge 

 

Ediția 2017 - 95 Puncte James Halliday: ”Culoarea purpurie intensă vă anunță că urmează un buchet bogat și complex și exact asta se întâmplă. Pe palatin, este catifelat și debordează de fructe negre și prune, cu sfârșit ”savoury”, lung și echilibrat.”

             - Medalie de Aur, Winemaker Challenge International Wine Challenge 

Ediția 2016 - Best Shiraz, 96 Puncte și Medalie de Aur, Winemaker International Wine Challenge (USA) 

                  - Medalie de Aur, China Wine & Spirits Awards Best Value 

                  - Medalie de Aur, Korea Wine Challenge 

                   - Medalie de Aur, Royal Perth Wine Show 

                  - Medalie de Aur, Royal Melbourne Wine Awards 20 

             - 91 Puncte Parker: ”Arome de mure și vanilie armonios împletite. Vinul exhibă extraordinara fructuozitate clasică a Barossei într-un format cu corp plin, dar vinul își menține focusarea prin aciditatea vioaie și taninii fermi. Adierile de ierburi uscate îi completează savoarea, așa că nu avem de-a face cu o simplă bombă de fruct, chiar dacă vinul este generos și matur.”

***

La Heirloom Vineyards, podgorie pe care au înființat-o în 2000, Zar și Elena Brooks și-au propus să păstreze tradiția Lumii vechi și să folosească cei mai buni struguri din viile vechi și unice ale Australiei de Sud, îmbrățișând principiile viticulturii organice și biodinamice.

James Halliday, cel mai apreciat critic de vin australian, spunea în 2011 că ”Heirloom este una dintre mai bune podgdorii noi, iar calitatea vinurilor lor este eminentă.”

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Shiraz
  • Tara de origine - Australia
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile