Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling)

Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling)
Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling)

Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling)

92 Puncte Parker:
”Un vin inovativ, la care sunt folosite pielite de Riesling in proportie de 5% din asamblajul final. Rezultatul este suculent si extrem de baubil, rotund pe palatin, fara a fi greoi. Corp mediu spre plin, cu tanini suplii, arome savuroase de mure si un sfarsit usor prafos care aduce insinuari atractive de ierburi si cacao. La acest pret, e o valoare incredibila.”

98,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Shiraz-ul a fermentat nedezciorchinat, pe pielite de Riesling, in butoaie descoperite, timp de 11 zile, dupa care a fost presat in baricuri frantuzesti predominant vechi, pentru a-si termina fermentatia. Maturat 18 luni in aceleasi baricuri. Vinul a fost imbuteliat fara a fi limpezit sau filtrat, pentru a capta esenta viei. Va sfatuim sa-l decantati sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.
92 Puncte Parker: ”Printre vinurile din acest an de recolta care se arata a fi extraordinar in Australia de Sud, Lion's Tooth of McLaren Vale Shiraz Riesling 2015 este un vin inovativ, la care sunt folosite pielite de Riesling in proportie de 5% din asamblajul final. Rezultatul este suculent si extrem de baubil, rotund pe palatin, fara a fi greoi. Corp mediu spre plin, cu tanini suplii, arome savuroase de mure si un sfarsit usor prafos care aduce insinuari atractive de ierburi si cacao. La acest pret, e o valoare incredibila.
Oenologul de origine bulgara Elena Brooks si sotul ei Zar (d'Arenberg, Wirra Wirra, Zonte's Footstep) conduc aceasta podgorie focusata pe calitate, situata in McLaren Vale, dar care foloseste struguri din vii unice imprastiate in toata Australia de Sud. Elena Brooks este focusata, dupa cum spune, pe arome si aciditate, iar citittorii nostri ar trebui sa remarce nivelul mic de alcool, in contextul Australiei de Sud. La vinurile rosii, ea foloseste destul de multi struguri nedezciorchinati si prefera baricurile frantuzesti vechi celor noi. Prin urmare, vinurile sunt in trend, dar, spune Elena, ”nu vreau sa fac vinuri ”cool”, ci vinuri mari”. Fara indoiala, vinul de fata se califica in aceasta categorie.”
92 Puncte James Suckling
Dandelion Vineyards este un proiect indraznet, dezvoltat de nume grele ale vinului australian: Peggy si Carl Lindner, Elena si Zar Brooks si Fiona si Brad Rey. Elena, unul dintre cei mai talentati tineri oenologi ai Australiei, raspunde de vinificare, dar si de selectarea strugurilor proveniti din viile vechi, raspandite din Adelaide Hills, Eden Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale, Barossa Valley, pana in Fleurieu Peninsula. Rezultatul a luat lumea prin surprindere, vinurile Elenei fiind catalogate drept unele dintre cele mai bune din Australia. Ele au fost rasplatite cu numeroase premii, punctaje si trofee de top, fiind extrem de cautate atat pe piata australiana cat si la export.
Strugurii Shiraz pentru Lionheart provin dintr-o vie veche din McLaren Vale, iar Riesling-ul este din Eden Valley.

Recomandari gastronomice: merge perfect cu preparate puternic aromate, carne, tocanite, vanat, branzeturi maturate
Temperatura de servire: 15-18°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Shiraz
  • Tara de origine - Australia
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile