L'Aventure Estate Cuvée

L'Aventure Estate Cuvée
L'Aventure Estate Cuvée  - Paso Robles

L'Aventure Estate Cuvée

O versiune masivă, de o bogăție și decadență uluitoare, Estate Cuvée 2014 amintește de un Pomerol din 2005 prin buchetul și aromele impresionante de coacăze, condimente prăjite, grafit, pământ umed și ierburi aromate cu frunze. Corpolent, onctuos, saturează palatul păstrându-și, totodată, puritatea și grația, fiind un Bordeaux năucitor de frumos din Paso Robles.”

98 Puncte Parker

680,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

L'Aventure Estate Cuvée 2014

Producător:  L'Aventure - Paso Robles, California

Soi: 50% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu închis, aproape negru 

Miros: parfum impresionant de coacăze, condimente prăjite, grafit, pământ umed și ierburi aromate cu frunze

Gust: un vin masiv, bogat și decadent, cu atac puternic, corp plin și arome impresionante de coacăze, cireșe, dulceață de trandafir și condimente asiatice; tanini catifelași și sfârșit extrem de lung

Perioada optimă de consum: 2016 - 2034

Fermentat în burtoaie de stejar franțuzesc 100% noi. Maturat 15 luni în stejar franțuzesc. Nelimpezit și nefiltrat!

99 Puncte Parker: ”O versiune masivă, de o bogăție și decadență uluitoare, Estate Cuvée 2014 (50% Cabernet Sauvignon, 35% Syrah,15% Petit Verdot) amintește de un Pomerol din 2005 prin buchetul și aromele impresionante de coacăze, condimente prăjite, grafit, pământ umed și ierburi aromate cu frunze. Corpolent, onctuos, saturează palatul păstrându-și, totodată, puritatea și grația, este un Bordeaux năucitor de frumos din Paso Robles care va trăi bine 20 de ani.”

***

L'Aventure a fost fondată în 1998 de oenologul francez Stéphan Asseo. Familia sa a cumpărat primul domeniu din Bordeaux, Domaine de Courteillac, în 1982. Au urmat, la scurt timp, Château Robin și Château Fleur-Cardinale din Saint-Emilion. Stéphan a ridicat nivelul proprietăților familiei, în timp ce lucra pentru alte câteva proprietăți cunoscute din Bordeaux, precum Château Guillot-Clauzel din Pomerol și Château Corbin din St Emilion. 

În același timp, el a descoperit Lumea Nouă care i-a oferit o oportunitate unică de a-și diversifica experiența, având mai multă libertate în vie și vinificare. După ce a răscolit întreaga Californie pentru terroir-ul dorit, a sfârșit prin a fi cucerit de Paso Robles.

Situată între Los Angeles și San Francisco, via sa din Paso Robles a devenit rapid un simbol al regiunii.

Recomandari gastronomice: e extraordinar cu vanat si preparate din carne vita (gratar, friptura, boeuf bourguignon), carne rosie, branzeturi maturate


Temperatura de servire: 15-16°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 50% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Petit Verdot
  • Tara de origine - SUA
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15.9%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile