Verite Le Desir 2013

Verite Le Desir 2013
Verite Le Desir 2013

Verite Le Desir 2013

Acesta este cel mai delicat dintre cele trei vinuri din acest an. Roșu-purpuriu opac, el etalează incredibile note florale, de mure, espresso și mirodenii asiatice, o textură catifelată, gust stratificat și un sfârșit uluitor, pe note de tămâie și lemn dulce. Un vin tânăr magnific, cu un potențial de învechire de 40-50 de ani.

99 Puncte Parker

1 940,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vérité ”Le Désir” 2013

Perioada optimă de consum: 2015-2065

Producător: Vérité (Jackson Family) - Sonoma, California

Oenolog: Pierre Seillan

Soi: 61% Cabernet Franc, 23% Merlot, 11% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec

Culoare: roșu-purpuriu opac

Miros: exotic, picant, cu arome de nucșoară și piper alb

Gust: seducător, puternic și elegant, cu foarte fine note minerale, picante și de fruct copt

Maturat 15 luni în baricuri franțuzești noi.

Vă recomandăm să-l decantați cu 2 ore înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Descrierea producătorului: ”Le Désir - predominant Cabernet Franc susținut de Cabernet Sauvignon și Merlot - etalează straturi de fruct concentrat, condimente exotice, o complexitate aromatică opulentă și o textură de piele de căprioară.”

99 Puncte Parker: ”Din Le Désir 2013 s-au făcut 2 500 de baxuri. Acesta este cel mai delicat dintre cele trei vinuri din acest an, este făcut din 61% Cabernet Franc, 23% Merlot, 11% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, iar peste 50% din vin provine de pe dealurile din Alexander Valley, 37% din Chalk Hill și restul, din parcele mici din Bennett Valley și Knights Valley. Roșu-purpuriu opac, vinul etalează incredibile note florale, de mure, espresso și mirodenii asiatice, o textură catifelată, gust stratificat și un sfârșit uluitor, pe note de tămâie și lemn dulce. Un vin tânăr magnific, cu un potențial de învechire de 40-50 de ani. Pierre Seillan este, pe drept cuvânt, mândru de realizările sale - chiar dacă prima ediție de Vérité a fost de abia în 1998, vinurile lui cresc constant.”

***

Vérité este una dintre podgoriile-butic și, totodată, un proiect de suflet al Jackson Family Wines, proprietate a lui Jess Jackson de la vestita Kendall-Jackson.

Vérité produce vinuri fără compromis, vinuri care reflectă terroir-ul din care se nasc. Numele ”Vérité” vine de la cuvântul francez pentru ”adevăr”. Vinurile combină experiența din Lumea Veche cu fructul din Lumea Nouă. Oenologul Pierre Seillan, primul și singurul vinificator al Vérité, este un om care înțelege și apreciază importanța pământului. El se implică efectiv în întreg procesul, din vie până la sticlă.

Chiar de la înființarea podgoriei în 1998, Pierre a identificat peste 40 de vii mici, de mare calitate (cru-uri) de-a lungul versanților vestici ai lanțului muntos Mayacamas din Sonoma. Aceste vii sunt, de fapt, mici loturi din vii mai mari, o paletă de tipuri de sol. Cultivate manual pentru a produce recolte extrem de mici, ele dau naștere unor vinuri de o calitate și un caracter excepționale.

Vinurile Vérité reprezintă o selecție meticuloasă de expresii ale soiurilor, climatului și solului, precum și a tehnicii de vinificare. Pierre numește această metodă drept ”droit du sol” - dreptul pământului. În fiecare an, podgoria produce trei asamblaje de inspirație bordeleză: La Muse (majoritar Merlot), La Joie (majoritar Cabernet Sauvignon) și Le Désir (majoritar Cabernet Franc). Chiar dacă toate cele trei vinuri au un echilibru impecabil și o structură somptuoasă în tinerețe, ele au greutatea și fondul necesare pentru a îmbătrâni mulți ani de acum încolo.Recomandari gastronomice: mezeluri, carne de vita, vanat, miel, porc, carne afumata, ciocolata

Temperatura de servire: 16-18 C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 61% Cabernet Franc, 23% Merlot, 11% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec
  • Tara de origine - SUA
  • An recolta - 2013
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,4%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile