Selene Feteasca Neagra Recas

Selene Feteasca Neagra Recas
Selene Fetească Neagră

Selene Feteasca Neagra Recas

Vin nefiltrat, baricat nouă luni în butoaie de stejar francez din pădurea Allier.De un violet pur, acest vin obține maximum de expresie şi maturitate din soiul port-drapel al României. Debutul este închis, semn al unui stagiu serios de maturare în butoaie de stejar, însă o jumătate de oră de aerisire îl aduce în zona de fructe negre de pădure, piele şi curmale uscate.

71,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

În ultimul stadiu, vinul capătă tot spectrul de arome cu fructe roşii şi negre, prune afumate, magiun cu mieji de nucă, gem de căpşune şi condimente. Gustativ, se deschide cu un plus de intensitate în notele de cireşe şi o urmă de ierburi aromate în postgustul lung, echilibrat şi molcom. Taninurile încă vii, corpul dens şi aciditatea vie promit acestui vin o putere mare de învechire.

Se recomandă a fi decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de consum.

Compania Cramele Recaș a hotărât să continue drumul pe care l-a ales acum cinci ani – când a adus un plus de valoare pieței de vinuri premium din România cu colecția Sole – și a lansat o nouă gamă, cel puțin la fel de inovatoare.
Astfel, din strugurii de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recaș, culeși noaptea, pentru a-i ocroti de căldură și pentru a le proteja aroma intensă, s-a creat gama Selene, denumită după întruchiparea Lunii în mitologia greacă.
Acest vin este personificarea unei senzații pe care a avut-o Hartley Smithers, vinificatorul australian al Cramelor Recaș, când a descoperit adevăratul potențial al soiului Fetească Neagră.

ASOCIERE CULINARA:

Este un partener perfect lângă brânză românească de calitate precum cașcaval fermentat Horezu de oaie sau o telemea de capră tare.

TEMPERATURA DE SERVIRE: 17- 20 °C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - DOC CMD

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile