Selene Feteasca Neagra Recas

Selene Feteasca Neagra Recas
Selene Fetească Neagră

Selene Feteasca Neagra Recas

Culoare densă, rubiniu cu reflexii violete. Olfactiv vinul se prezintă intens, imediat de la deschidere, dominat de fructe roșii: cireașă și căpșună, completat de arome proaspete de smochine și prune negre. Gustativ, vinul surprinde prin prospețimea sa și prin latura florală, asociată unui corp plin, catifelat cu taninuri subtile tipice acestui soi. Final lung și elegant cu arome de ciocolată, vanilie și condimente dulci: nucșoară și cardamon.

78,99 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Viticultură și Vinificație

Terroir-ul variat de la Recaș permite o selecție riguroasă a strugurilor de Fetească Neagră ce intră în componeța Selene. Astfel, asamblajul se face din struguri cu caracteristici diferite, culeși manual de pe o multitudine de soluri cu scopul de a obține un vin puternic, dar în același timp plin de prospețime. În perioda de vinificare și asamblare, enologul Nora Iriarte pune accentul pe păstrarea intactă a intesității fructoase tipice acestui soi, dar și pe obținerea unei structuri capabile să poarte acest vin în timp. Pentru anul 2020 s-au produs 19.778 de sticle, din struguri proveniți de pe aproximativ 3 hecatre cu randament controlat, din cele 25 de hectare de Fetească Negară din proprietate.

Asociere culinara:Un vin versatil în asocieri culinare, datorită taninilor subtili și a complexității aromatice. Poate acompania preparte pe bază de legume: vinete, dovlecei, ciuperci și roșii coapte. Ideal pentru preparate tradiționale: sarmale în foi de viță, tocănițe de vânat, plăcinte sărate, păturată bănățeană pe crumpi.

Temperatura de servire: 14- 16 °C.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile