Clos Apalta

Clos Apalta
Lapostolle Clos Apalta

Clos Apalta

99 Puncte James Suckling:Atat de aromat si proaspat, cu buchet de flori uscate, tutun dulce si aluzii de paie. Fructe rosii, cuisoare si piper verde. Corp mediu spre plin si tanini proaspeti, rafinati. Fin, matasos si frumos. Arome de fructe negre insotite de aluzii minerale si de granit. Deosebit de frumos, cu lungime superba. Extrem de lung si puternic. Din struguri biodinamici. E delicios si acum, dar peste trei sau patru ani va fi si mai bun.

695,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Clos Apalta 2020


Perioada optima de consum: 2024 - 2035

Producator: Lapostolle - Colchagua, Apalta - Valea Colchaqua


Culoare: rosu-purpuriu inchis, aproape de culoarea cernelii, cu margini albastru inchis

Miros: intens si picant, cu note stratificate de fructe negre si rosii si cedru

Gust: taninii eleganti introduc un vin care etaleaza finete, concentratie, rotunjime si prospetime la mijlocul evolutiei pe palatin; sfarsit exceptional de lung

Numar de sticle produse: 92.748

75% din struguri au fost fermentati cu drojdii indigene in cuve noi de stejar, de 75 hl, iar 25% in butoaie noi din stejar frantuzesc. Fermentatie malolactica in butoaie noi din stejar frantuzesc. Maturat 25 luni in baricuri frantuzesti 87% noi si 13% la a doua folosire. Imbuteliat fara a fi limpezit sau filtrat.

Va sfatuim sa decantati vinul timp de o ora sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.
98 Puncte James Suckling: ”Atat de aromat si proaspat, cu buchet de flori uscate, tutun dulce si aluzii de paie. Fructe rosii, cuisoare si piper verde. Corp mediu spre plin si tanini proaspeti, rafinati. Fin, matasos si frumos. Arome de fructe negre insotite de aluzii minerale si de granit. Deosebit de frumos, cu lungime superba. Extrem de lung si puternic. Din struguri biodinamici. E delicios si acum, dar peste trei sau patru ani va fi si mai bun.”
96 Puncte Parker: ”Nas cu caracter puternic de Carmenère la acest vin produs din 64% Carmenère, 18% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, un asamblaj similar cu cel din 2016. Un vin deloc timid si ajunge la 15% alcool. Faustuos, impetuos, hedonist, aromat, corpolent si luxuriant, cu tanini catifelati si sfarsit lung si puternic, in care predomina notele de piper negru si frunze de ceai si tutun. S-ar putea sa nu vie un vin pe placul tuturor, dar fanii acestui stil il vor iubi. Au fost produse 92,748 sticle. Imbuteliat in octombrie 2020.”

Editia 2017 - 100 Puncte James Suckling: ”Ce nas uluitor de fructe de padure zdrobite, flori proaspete, lemn de santal si praf usor de vie. De asemenea, masline negre. Foarte complex. Pe palatin, este corpolent, cu arome frumoase si intense de mure, ciocolata, nuci si cutie de trabuce. Foarte structurat. Editia cu cea mai clasica structura de pana acum. Persista minute in sir. Extraordinar de frumos si polisat. Incercati-l dupa 2025.”
Editia 2016 - 99 Puncte James Suckling

Editia 2015 - 100 Puncte James Suckling: ”Miros de o complexitate subtila, cu arome de coacaze, fructe de padure, ierburi aromate proaspete si pamant umed. De asemenea, flori taiate. Corpolent, dens si puternic. Un caracter incredibil, de mare puritate si rafinament. Postgustul dureaza minute in sir. Un vin chilian monumental. Mai puternic decit cel din 2014, care a primit 100 puncte. Asamblaj de 46% Carmenère, 30% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot si 5% Cabernet Franc. Facut din struguri biodinamici. Va fi mai bun in 2022.”
Cu editia 2015, Clos Apalta reuseste performanta cu adevarat rara de a primi 100 puncte doi ani la rand! Putine vinuri din lume se pot lauda cu un astfel de palmares.

Editia 2014 - 100 Puncte James Suckling: ”Un vin extrem de aromat si focusat, cu caracter de mure, afine, floral si de piatra incinsa. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat si compact. Precis si lung. Aceasta este expresia cea mai rafinata si frumoasa de pana acum a acestui vin. Puteti sa-l beti acum (2017) sau, mai bine, in 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon si Merlot.”

Recomandari gastronomice: companionul ideal pentru rata cu portocale, miel la gratar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolata neagra cu continut mare de cacao


Temperatura de servire: 17C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 64% carmenere, 19% cabernet sauvignon, 15% merlot and 2% petit verdot.
  • Tara de origine - Chile
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile