Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah

Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah
Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah

Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah

Culoare: rosu-rubiniu foarte inchis, cu tente violet
Miros: complex si intens, cu note picante precum lemn dulce si ciocolata amara care conduc spre o expresie intensa de mure si prune coapte
Gust: bogat, rotund si persistent, cu tanini fermi, structura si aciditate foarte bune, arome de fructe coapte, cedru si sfarsit usor afumat

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

99,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Fermentat cu drojdii indigene: 9% in butoaie frantuzesti de 75 hl si 91% in tancuri de inox. Fermentatie malolactica naturala, in butoaie de stejar frantuzesc.
Va recomandam sa-l decantati sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.
95 Puncte James Suckling: "Un vin inchis la culoare si care inca lucreaza, cu caracter de mure si lemn dulce. Violete si piper negru. Corp plin, tanini catifelati si crocanti, sfarsit lung si aromat. De ce sa mai asteptati? Facut din struguri cultivati biodinamic."
Casa Lapostolle a fost infiintata in 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendenta a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier si de sotul ei Cyril de Bournet. In scurt timp, podgoria situata in Valea Colchagua a ajuns in esalonul fruntas al producatorilor chilieni, fiind recunoscuta in intrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabila, pentru calitatea vinurilor si pentru maiestria extraordinara cu care reuseste sa exprime terroir-ul chilian. Astazi, afacerea este condusa de fiul Alexandrei si al lui Cyril, Charles de Bournet.
Investitia chiliana a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cat de simplu pe atat de ambitios: crearea unor vinuri de clasa mondiala folosind expertiza franceza si superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decat Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, caruia ii datoreaza eleganta si subtilitatea asamblajelor. Astazi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate in trei vai diferite: Casablanca, Cachapoal si Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate in peste 60 de tari.
Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevarata perla a coroanei si, potrivit criticilor, cea mai frumoasa expresie a Carmenere-ului chilian. Nu putini il considera a fi cel mai bun vin chilian. In 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc in TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian si sud-american situat vreodata pe pozitia fruntasa a prestigiosului Top.
Clos Apalta 2014 si 2015 au atins si ele perfectiunea, fiind rasplatite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.
Via Clos Apalta este situata la 170 km sud de Santiago, in Valea Colchagua si are o expunere nord-sud, lucru destul de rar in Chile. Cordillera costala o inconjoara ca o potcoava, pana la raul Tinguiririca care-i strajuieste cealalta extremitate. Acestei geografii ii datoreaza conditiile climatice unice care fac ca strugurii sa se coaca incet, pe indelete.
Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este facut cu aceeasi grija si atentie, dar cu mai putin stejar si un timp mai scurt petrecut in baric, fiind, totodata, o interpretare diferita a terroir-ului special din Clos Apalta.
Dar Casa Lapostolle nu exceleaza doar prin vinuri, ci si prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul sau din Apalta. Inclus in reteaua Relais & Chateaux, el se lauda cu o locatie superba, o arhitectura spectaculoasa, un restaurant gourmet si servicii de lux, multi dintre iubitorii de turism oenologic considerandu-l cel mai frumos din Chile.

Recomandari gastronomice: companionul ideal pentru mistret cu sos de vin rosu, ragu de miel cu piure de dovleac, preparate picante din carne rosie sau vanat si branzeturi
Temperatura de servire: 16-18C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Syrah
  • Tara de origine - Chile
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile