Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon

Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon
Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon

Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon

Culoare: rosu inchis, cu tente purpurii
Miros: foarte elegant, cu parfum proaspat de fructe rosii (prune si cirese), cu note delicate de condimente dulci
Gust: corp concentrat, echilibrat, rotund, cu postgust lung si structura tanica buna; sfarsit foarte persistent

99,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Culoare: rosu inchis, cu tente purpurii
Miros: foarte elegant, cu parfum proaspat de fructe rosii (prune si cirese), cu note delicate de condimente dulci
Gust: corp concentrat, echilibrat, rotund, cu postgust lung si structura tanica buna; sfarsit foarte persistent Fiosofia care sta la baza acestui vin vizeaza eleganta, echilibrul si potentialul de invechire. Pentru a exprima cat mai bine terroir-ul din Apalta, vinificarea este un proces foarte natural, cu interventie minima. Atuurile acestui vin: recoltare manuala in lazi de 14 kg, selectarea stricta a strugurilor, dezciorchinarea a 12% din fruct la crama Clos Apalta, metode de extractie neintrusive si o utilizarea judicioasa a stejarului pentru a pastra fructuozitatea si a adauga plusul de complexitate care i se cuvine unui vin de aceasta calitate.
Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon provine dintr-un lot de Cabernet plantat in 1920 cu densitate mare, intr-un sol foarte special. Editia 2014 beneficiaza de aportul a 14% Carmenere si 1% Cabernet Franc, pentru a spori expresivitatea aromatica a soiului bordelez. Mustul a fermentat cu drojdii salbatice, in baricurile in care vinul a fost apoi maturat timp de 14 luni. Nu s-a practicat nicio stabilizare sau clarificare, ci doar o usoara filtrare inainte de imbuteliere.
95 Puncte James Suckling: "Profund si dens, dar agil si rafinat. Corp plin, caracter de afine si coacaze negre, cu un sfarsit matasos perfect. Un Cabernet Sauvignon splendid. Struguri cultivati biodinamic. Beti-l acum sau pastrati-l cativa ani."
Editia 2013: 92 Puncte Descorchados
90 Puncte Wine Spectator: "O bogatie uluitoare, cu arome concentrate si puternice de cirese uscate, menta si zmeura si note de masline verzi. Sfarsit mineral. Beti-l acum sau pana in 2018."
Casa Lapostolle a fost infiintata in 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendenta a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier si de sotul ei Cyril de Bournet. In scurt timp, podgoria situata in Valea Colchagua a ajuns in esalonul fruntas al producatorilor chilieni, fiind recunoscuta in intrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabila, pentru calitatea vinurilor si pentru maiestria extraordinara cu care reuseste sa exprime terroir-ul chilian. Astazi, afacerea este condusa de fiul Alexandrei si al lui Cyril, Charles de Bournet.
Investitia chiliana a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cat de simplu pe atat de ambitios: crearea unor vinuri de clasa mondiala folosind expertiza franceza si superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decat Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, caruia ii datoreaza eleganta si subtilitatea asamblajelor. Astazi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate in trei vai diferite: Casablanca, Cachapoal si Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate in peste 60 de tari.
Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevarata perla a coroanei si, potrivit criticilor, cea mai frumoasa expresie a Carmenere-ului chilian. Nu putini il considera a fi cel mai bun vin chilian. In 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc in TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian si sud-american situat vreodata pe pozitia fruntasa a prestigiosului Top.
Clos Apalta 2014 si 2015 au atins si ele perfectiunea, fiind rasplatite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.
Via Clos Apalta este situata la 170 km sud de Santiago, in Valea Colchagua si are o expunere nord-sud, lucru destul de rar in Chile. Cordillera costala o inconjoara ca o potcoava, pana la raul Tinguiririca care-i strajuieste cealalta extremitate. Acestei geografii ii datoreaza conditiile climatice unice care fac ca strugurii sa se coaca incet, pe indelete.
Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este facut cu aceeasi grija si atentie, dar cu mai putin stejar si un timp mai scurt petrecut in baric, fiind, totodata, o interpretare diferita a terroir-ului special din Clos Apalta.
Dar Casa Lapostolle nu exceleaza doar prin vinuri, ci si prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul sau din Apalta. Inclus in reteaua Relais & Chateaux, el se lauda cu o locatie superba, o arhitectura spectaculoasa, un restaurant gourmet si servicii de lux, multi dintre iubitorii de turism oenologic considerandu-l cel mai frumos din Chile.

Recomandari gastronomice: miel si alte mancaruri din carne preparate innabusit
Temperatura de servire: 16degC, dupa ce a fost decantat timp de o ora

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Chile
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile