Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere

Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere
Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere

Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere

Culoare: rosu-purpuriu inchis
Miros: complex, cu parfum de fructe rosii si negre (maqui, prune coapte, mure), impletite cu note picante
Gust: elegant si proaspat, cu aciditate medie si tanini rotunzi, arome de ciocolata, tutun, prune coapte si sarsaparilla si sfarsit mediu spre lung

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

99,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Via Apalta are certificare organica de la Ceres si biodinamica de la Demeter.
Descrierea producatorului: "Filosofia noastra generala pentru Cuvee Alexandre Carmenere vizeaza eleganta, echilibrul si potentialul de invechire. Misiunea noastra este exprimarea terroir-ul din Apalta si, prin urmare, filosofia noastra de vinificare consta intr-un proces foarte natural, cu interventie minima. Punctele noastre forte sunt: 100% recoltare manuala in ladite mici, de 14 kg, 30% din struguri dezciorchinati manual, iar restul de 70%, strict selelectionati cu aparatura optica Vistalys. Facem o extractie blanda si utilizam judicios stejarul pentru a pastra aromele de fruct, asigurand, totodata, complexitatea pe care o merita un vin de aceasta calitate. Fermentatiile cu drojdii indigene au avut loc 3% in baric, 27% in butoaie mari de stejar frantuzesc si 70% in tancuri de inox. Apoi, vinul a fost maturat 10 luni in baricuri frantuzesti 20% noi, 22% la a doua folosire si 58% la a treia folosire."
Va recomandam sa decantati vinul sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.
90 Puncte Parker: "Cuvee Alexandre Carmenere 2016 are 15% Cabernet Sauvignon. Este surprinzator de proaspat si curat, fapt remarcabil pentru un an de recolta dificil, in special pentru soiurile care se coc tarziu. Are tanini fin granulati si arome bogate. Vinul face un mare pas inainte fata de editiile precedente si, in plus, stejarul e mai putin pregnant; acum se folosesc baricuri folosite de la Clos Apalta. Imbuteliat in decembrie 2017.
Lapostolle s-a despartit de Clos Apalta, care este acum o companie independenta, cu directori tehnici diferiti, iar fiecare dintre cele doua companii are vii si echipe separate care lucreaza viile. Vinuri si etichete noi."

  • Editia 2015 - Medalie de Aur, Mundus Vini
  • Editia 2014 - 94 Puncte James Suckling: "Un Carmenere puternic si bogat, cu fum, fructe negre de padure si alune. Corp plin, stratificat si bogat, cu sfarsit lung si frumos. Ii ador densitatea si aroma. Lovitura de pumn. Din struguri cultivati biodinamic."
  • Editia 2013
    • 92 Puncte James Suckling
    • 91 Puncte Descorchados
    • Medalie de Aur, UK Sommelier Wine Awards 2016

Casa Lapostolle a fost infiintata in 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendenta a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier si de sotul ei Cyril de Bournet. In scurt timp, podgoria situata in Valea Colchagua a ajuns in esalonul fruntas al producatorilor chilieni, fiind recunoscuta in intrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabila, pentru calitatea vinurilor si pentru maiestria extraordinara cu care reuseste sa exprime terroir-ul chilian. Astazi, afacerea este condusa de fiul Alexandrei si al lui Cyril, Charles de Bournet.
Investitia chiliana a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cat de simplu pe atat de ambitios: crearea unor vinuri de clasa mondiala folosind expertiza franceza si superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decat Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, caruia ii datoreaza eleganta si subtilitatea asamblajelor. Astazi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate in trei vai diferite: Casablanca, Cachapoal si Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate in peste 60 de tari.
Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevarata perla a coroanei si, potrivit criticilor, cea mai frumoasa expresie a Carmenere-ului chilian. Nu putini il considera a fi cel mai bun vin chilian. In 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc in TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian si sud-american situat vreodata pe pozitia fruntasa a prestigiosului Top.
Clos Apalta 2014 si 2015 au atins si ele perfectiunea, fiind rasplatite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.
Via Clos Apalta este situata la 170 km sud de Santiago, in Valea Colchagua si are o expunere nord-sud, lucru destul de rar in Chile. Cordillera costala o inconjoara ca o potcoava, pana la raul Tinguiririca care-i strajuieste cealalta extremitate. Acestei geografii ii datoreaza conditiile climatice unice care fac ca strugurii sa se coaca incet, pe indelete.
Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este facut cu aceeasi grija si atentie, dar cu mai putin stejar si un timp mai scurt petrecut in baric, fiind, totodata, o interpretare diferita a terroir-ului special din Clos Apalta.
Dar Casa Lapostolle nu exceleaza doar prin vinuri, ci si prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul sau din Apalta. Inclus in reteaua Relais & Chateaux, el se lauda cu o locatie superba, o arhitectura spectaculoasa, un restaurant gourmet si servicii de lux, multi dintre iubitorii de turism oenologic considerandu-l cel mai frumos din Chile

Recomandari gastronomice: piept de rata marinat, filet de strut cu piure de pere, ratatouille cu carne rosie si legume, steak de vita Angus bine condimentat, lasagna de vinete cu branza
Temperatura de servire: 16 -18degC

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Carmenere
  • Tara de origine - Chile
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile