Vinarte Soare Cabernet Sauvignon 2019

Vinarte Soare Cabernet Sauvignon 2019
Vinarte Soare Cabernet Sauvignon 2016

Vinarte Soare Cabernet Sauvignon 2019

De culoare rubiniu profund, olfactivul se deschide spre note de cirese si afine, cu elemente florale, pe un fundal tipic de grafit punctat cu nuante de tutun, nucsoara, scortisoara. Sec, desi bogat si matasos, cu aciditate ridicata si salivanta, parametri structurali sustinuti, taninurile sale sunt ferme dar fine, usor condimentate, invaluite de textura suculenta. Persistent, cu postgust balsamic, mentolat cu note de mirodenii, cum ar fi scortisoara, nucsoara, prelungindu- se pe finalul sapid. Se poate pastra pentru urmatoarele 2 decenii cu usurinta

135,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Cel mai renumit Cabernet Romanesc in ultimele decenii inca de la prima editie confirma an de an valoarea microclimatului de pe dealul Bolovanu, Samburesti, ca si mestesugul enologilor.


Anul 2019
Vremea secetoasa per ansamblu, dar lipsita de extreme termice, a dus la obtinerea unor struguri maturati, cu o foarte buna concentratie si un echilibru deosebit, creand asDel conditiile pentru realizarea unor vinuri spectaculoase.


Vinificatie
Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Cabernet Sauvignon. Strugurii selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase de inox la temperatura controlata , timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica.

Invechire
Maturarea in baricuri de stejar frantuzesc timp de 18 luni, dupa care se depoziteaza in beci unde stau la maturare in sticle timp de minimum 2 ani.

Recomandari culinare: preparate din carne rosie, piept de porumbel cu prune rosii si piure de sfecla rosie, pastilla de pulpa de rata cu prune uscate si condimente orientale.

Temperatura de servire: 16- 18°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile