Rasova Imperfect Rosu

Rasova Imperfect Rosu
Rasova Imperfect Rosu

Rasova Imperfect Rosu

Afiseaza o sobrietate eleganta, dar in acelasi timp are si un caracter exotic, cu o textura consistenta, o puritate a fructului impresionanta si cu taninuri coapte si bine slefuite. Culoarea sa purpurie stralucitoare te pregateste pentru incarcatura aromatica de coacaze negre, gemuri si prune afumate, note pe care le invaluie in tonuri de ciocolata neagra, piper zdrobit, violete, grafit si un pic de piele tabacita. Gustul plin, concentrat si precis se desface in straturi fructat-condimentate, cu picanterii vegetale. Este carnos si suculent, datorita jocului dintre aciditatea energica de visine negre si taninurile atletice, cu un postgust lung, amplu, bine dimensionat. Este foarte frumos si acum, insa cei care vor avea rabdare cu el cativa ani, vor avea parte de o experienta impresionanta.

Promotie Promotie!

147,00 lei

-10%

132,30 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Recoltare / vinificatie:
Anul 2020 a fost unul secetos, cu precipitatii scazute, ceea ce a adus dupa sine o recolta mai scazuta, dar cu o culoare si arome mai concentrate la strugurii rosii, cu taninuri mai coapte si mai suple. Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina si adusi la crama in ladite, unde au fost tinuti peste noapte la frig si sortati cu atentie, bob cu bob. Mustuiala a fost mutata gravitational in cisternele de fermentare, unde a trecut mai intai printr-o macerare la rece, timp de doua-trei zile. O parte din struguri a fost fermentata in butoaie noi de stejar prin metoda“vinification intégrale". Pentru cealalta parte, odata inceputa fermentatia alcoolica, culoarea si taninurile au fost eliberate din pielita strugurilor printr-un proces complex si repetitiv de “scufundare a caciulii” si omogenizare. Vinurile tinere au fost mutate in butoaie din lemn de stejar de 225 litri capacitate,unde s-au desavarsit pe timpul celor 18 luni de maturare la lemn. Cupajul final a fost realizat de catre enologul cramei dupa degustarea fiecarui baric in parte. Inainte de lansarea pe piata, vinul a fost pastrat in sticla inca 6 luni.

Vinificator: Razvan Macici

Asocieri culinare: vita,rata,berbecut, branzeturi maturate

Temperatura de servire:12-15°C, necesita o decantare de minim 30 de minute.

Potential de invechire: 10-15 ani

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra, Syrah
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,6%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - DOC-CMD Murfatlar

Oferte speciale

Toate promoțiile