Cigalus Rouge Gerard Bertrand

Cigalus Rouge Gerard Bertrand

Cigalus Rouge Gerard Bertrand

Culoare rubinie intensa, cu reflexe de mahon. Arome seducatoare de fructe negre foarte coapte – mure, cirese negre si prune – completate de condimente prajite si note fine de stejar. Gust plin si opulent, cu taninuri catifelate si un final lung, elegant, cu echilibru perfect. Ideal pentru iubitorii de vinuri sofisticate si complexe.

230,00 lei

Adaugă în coș

Garantie SGR: 0,50 lei inclusa in pret

Mai multe informații +

Prezentare

Domeniul Cigalus beneficiaza de un climat mediteranean cald si insorit, care permite o maturare avansata a tuturor soiurilor de struguri. Domeniul este cultivat in sistem biodinamic. Ariditatea acestui climat, cu precipitatii reduse, este compensata de solurile profunde (sedimente depuse de raul Aussou, care delimiteaza proprietatea), ce retin mai mult timp ploile de iarna, dar a caror fertilitate este limitata de prezenta in subsol a unui gres usor calcaros, datand din Campanian (era secundara, anterioara formarii Pirineilor).

Vinificatie & maturare

Din toamna anului 2002, o parte din podgorie este lucrata in biodinamica. Pentru a ajunge la acest rezultat, sunt respectate doua principii fundamentale:

controlul randamentelor (25 hl/ha), cu vii de peste 15 ani, fara fertilizare minerala azotata, taiere scurta in cordon Royat, cizelarea strugurilor (vendange en vert);

obtinerea maturitatii optime printr-o stare sanitara perfecta, selectia boabelor atunci cand este necesar, controlul clasic al maturitatii dublat de analize asupra polifenolilor si degustarea zilnica a boabelor din fiecare parcela pentru a decide momentul recoltarii.

Vinurile sunt puse in baricuri noi de 225 litri dupa fermentatia alcoolica si inainte de fermentatia malolactica, urmate de tragere de pe drojdii si asamblare. Se face o selectie riguroasa a dogarilor pentru a adapta originea lemnului si tipul de prajire la fiecare an de recolta. Vinul este pastrat minimum un an in sticla inainte de a fi comercializat.

Vinificatie si maturare
Strugurii sunt recoltati manual, selectionati si vinificati separat. Syrah si Carignan sunt vinificati in butuc intreg, prin maceratie cu bostinul, timp de aproximativ 15 zile. Celelalte soiuri sunt 100% dezciorchinat si supuse maceratiei traditionale timp de aproximativ 3 saptamani. Vinurile sunt apoi maturate in baricuri noi de 225L, timp de minimum 1 an. Selectia mestesugareasca a butoaielor permite adaptarea originii lemnului si a metodei de prajire pentru fiecare recolta. Fiecare soi este vinificat si maturat separat, iar amestecul final se realizeaza abia inainte de imbuteliere.

Note de degustare

Culoare rubiniu intens cu reflexe de acaju. Buchet concentrat, cu fructe negre foarte coapte, condimente prajite si stejar ars. Gustul este luxuriant si opulent, cu taninuri catifelate. Aromele de fructe negre – mure, cirese negre si prune – revin intr-o structura empyreumatica complexa, ce duce spre note de menta. Finalul este lung, cu un echilibru perfect.

Se recomanda servirea la 16°C alaturi de carne rosie fripta, pasari cu sos sau branzeturi maturate.

Asociere gastronomica

Cigalus Rouge se potriveste perfect cu fripturi de vita sau miel, preparate din vanat, rata in sos bogat si branzeturi maturate cu aroma intensa. Un vin de exceptie pentru mesele rafinate.

Caracteristici +

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc, Carignan
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - IGP Aude Hauterive

Oferte speciale

Toate promoțiile