Rasova Tortuga Rosu

Rasova Tortuga Rosu
Rasova Tortuga Rosu

Rasova Tortuga Rosu

Este robust şi intens, cu o complexitate aromatică impresionantă. Îşi etalează aromele sobru şi elegant, amestecând tentele fructate şi opulente de prune afumate şi gemuri de fructe de pădure, cu impresii de ciocolată amăruie, de frunze de tutun, de espresso şi piper zdrobit. Notele conferite de maturarea în butoaie de stejar îi conferă o energie aparte, contribuind la structura sa aromatico-gustativa.

Serie limitata:6.600 sticle

100,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Tortuga rosu (Fetească Neagră 67%, Cabernet Sauvignon 36%, Syrah 13%)
Este robust şi intens, cu o complexitate aromatică impresionantă. Îşi etalează aromele sobru şi elegant, amestecând tentele fructate şi opulente de prune afumate şi gemuri de fructe de pădure, cu impresii de ciocolată amăruie, de frunze de tutun, de espresso şi piper zdrobit. Notele conferite de maturarea în butoaie de stejar îi conferă o energie aparte, contribuind la structura sa aromatico-gustativa. Gustul este rotund şi bogat, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de vişine amărui, suculentă şi dinamică. În postgustul amplu şi lung, îşi arată adevărata forţă prin impresii condimentate de piper alb, ce accentuează şi mai mult tonurile de fruct copt.

Strugurii au fost sortati manual dupa ce au fost adusi la o temperatura de 10°C. Dupa sortare au fost desciorchinati si boabele întregi au ajuns gravitaional în tancuri. Procesul de vinificatie a început cu o pre-macerare de 48 de ore, apoi adaugarea drojdiilor selectionate si 5 zile de fermentaie la 26°C cu recircularea mustului si pigeage usor zilnic. A urmat o macerare postfermentativa timp de 15 zile.Vinul a fost apoi inoculat cu bacteria malolactica si mutat într-un mix de
baricuri din stejar local si franuzesc pentru o perioada de 12 luni, dupa care a urmat de cupajarea si imbutelierea. Vinul a fost maturat la sticla timp de 12 luni inainte de lansarea în piata.

Serie limitata:3204 sticle

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Syrah,Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,8%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - DOC Murfatlar

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile