Rasova Tortuga Rosu

Rasova Tortuga Rosu
Rasova Tortuga Rosu

Rasova Tortuga Rosu

Cu toate ca arata “forta” inca de la primele tonuri aromatice, se exprima intr-un mod elegant si echilibrat. Contributia aromatica a celor doua soiuri este foarte bine reprezentata in profilul aromatic al acestui vin, ce combina interesant notele de ciocolata, de vanilie, de eucalipt si de piper negru zdrobit, cu cele de coacaze negre si de visine amarui. Taninurile sale puternice, coapte ii confera robustete, dar si o textura carnoasa. Este bogat, rotund si suculent, cu un bun echilibru intre taninuri si aciditatea de fructe de padure. Postgustul precis de ciocolata, condimente dulci si fructe negre este demonstratia faptului ca vinul are un bun potential de evolutie

117,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Recoltare / vinificatie:
Strugurii sunt recoltati pe soi, la maturitatea deplina si vinificati separat. Adusi la crama in ladite, sunt tinuti peste noapte la frig si sortati cu atentie, bob cu bob. Mustuiala curge gravitational in cisternele de fermentare, unde trece mai intai printr-o macerare la rece, timp de doua-trei zile. Odata inceputa fermentatia alcoolica, culoarea si taninurile sunt eliberate din pielita strugurilor printr-un proces complex si repetitiv de “scufundare a caciulii” si omogenizare. Vinurile tinere, intense si temperamentale, sunt transvazate la
butoaie din lemn de stejar de 225 litri capacitate. Cu rabdare, se desavarsesc pe timpul celor 18 luni de maturare la lemn, inainte de realizarea cupajului final si imbuteliere.

Vinificator: Razvan Macici

Temperatura de servire: 12-15ºC

Decantare / Aerare: Necesită o decantare de minim 30 de minute

Potenţial de invechire: 10-15 ani

Asociere culinara:vita,berbecut,vanat,rata

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Syrah, Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,9%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - DOC-CMD Murfatlar

Oferte speciale

Toate promoțiile