Via Marchizului Negru de Dragasani Viile Metamorfosis

Via Marchizului Negru de Dragasani Viile Metamorfosis
Via Marchizului Negru de Dragasani Viile Metamorfosis

Via Marchizului Negru de Dragasani Viile Metamorfosis

De culoare rosu inchis cu tente violacee, aromele cele mai exponente din acest vin sunt de mure, cu note fine de smochina, ciocolata amaruie si vanilie. Este un vin proaspat, corpolent, puternic aromat, contine taninuri rotunde si bine pronuntate, precum si un post-gust de lunga durata.

Promotie Promotie!

73,20 lei

-13%

63,68 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vinificare
Dupa recoltare, strugurii sunt dezciorchinati cu blandete, iar boabele sunt sortate manual cu foarte mare atentie la banda. Sunt astfel indepartate orice impuritati vegetale sau de orice alta natura. Vinificarea s-a facut la temperatura controlata, de 28 - 30°C, cu o macerare de minimum trei saptamani, pentru a obtine o culoare intensa si arome desavarsite. Dupa maturarea in barrique-uri, timp in care s-a desavarsit si fermentatia malolactica, a urmat imbutelierea si depozitarea temporara in crama pentru desavarsirea gustului.
Date istorice
Via Marchizului este numele pe care il poarta una dintre gamele de vinuri ale cramei noastre, ca tribut pentru Marchizul Piero Antinori. Odata cu vizita sa in Romania, a fost convins de frumusetea locului, de potentialul viticol al regiunii, de localnici, si a luat hotararea de a investi in aceasta zona. Via Marchizului, aflata in localitatea
Fintesti, a fost prima suprafata achizitionata. Suprafata de 0.9 ha de Negru de Dragasani, replantata in anul 2005 este cultivata prin metode ecologice si este izolata de restul viilor pentru a se permite un tratament
special. Soiul Negru de Dragasani a fost obtinut la statiunea de cercetare viticola ce ii poarta numele, ca hibridare intre soiurile Negru Vartos si Saperavi si s-a aclimatizat foarte bine in Dealu Mare.

Asociere culinara:recomandam servirea alaturi de muschi de mistret umplut sau alaturi de carnati afumati de mistret, preparate la cuptor in sos de vin. Vinul pentru sos sa fie tot Negru de Dragasani. De asemenea, alaturi de lasagna cu sos bolognese, branzeturi tari, maturate, branza de burduf, pecorino, gorgonzola, sau gustari reci romanesti (sunca afumata, carnati, toba, lebar, muschi de porc crud uscat etc.

Temperatura de servire: se serveşte la 16 °C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Negru de Dragasani
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile