TE WA Wines Pinot Noir

TE WA Wines Pinot Noir
TE WA Wines Pinot Noir

TE WA Wines Pinot Noir

Pinot Noir 2019 impresioneaza prin aroma sa puternic fructata, unde prevaleaza ciresile negre salbatice si un amalgam intreg de pomusoare rosii si negre de padure. In gust, mixtura de ciocolata neagra si aceleasi pomusoare socoase de padure, cu tenta de ciuperci proaspete si un final usor condimentat. Acest vin are totodata si puritate si bogatie, cu tanine dense, dar matasoase, care combina armonios cu aciditatea fina si mineralitatea savuroasa.

Editie limitata: 2000 sticle.

Promotie Promotie!

119,00 lei

-20%

95,20 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Podgoria si terroir-ul:

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda. Predomina expozitiile de est si nord-est, cu relief predominant deluros. Distanta pana la Marea Neagra 70 km. Clima temperat-continentala este influentata de vecinatatea Marii Negre, ce se manifesta prin patrunderea maselor de aer calde si umede din zona mediteraneana. iarna este destul de rece, vara calda, dar relativ umeda, urmata de o toamna lunga si calda pana dupa mijlocul lui octombrie, fapt care favorizeaza coacerea corecta si calitativa a strgurilor. In perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie pe durata zilei ajunge la 25 grade, cea nocturna 12 grade, moment care permite ca maturarea sa decurga lent, cu impact pozitiv asupra pastrarii aromelor si aciditatii. Temperatura medie anuala 10 – 11 grade, suma temperaturilor active 3100 – 3250 grade. Precipitatiile atmosferice constituie in medie 390 – 450 mm/an.

Date despre vinificatie:

Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la +4 °C.

Fermentarea: criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene si selective.

Maturarea75% din vin, in vas din inox, 8 luni in contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage si monitorizare grijulie a evolutiei, pentru ai reda textura cremoasa si plinete a gustului. 25% din vin maturat 8 luni in butoi de stejar carpatic (transilvanean) nou.

Imbuteliat23 noiembrie 2020.

Temperatura de servire: 18 - 20 °C.

Asocieri culinarepreparate din carne de vita, caprioara si iepure.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Rep. Moldova
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - Stefan Voda

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile