TE WA Wines Malbec

TE WA Wines Malbec
TE WA Wines Malbec

TE WA Wines Malbec

Un vin de o culoare foarte profunda, violet nuantata si puternic “parfumat”, in care ies in prim plan aromele de mure, prune, vanilie, ciocolata si condimente de piper. Gustul bogat, plin, cu tanine matasoase si “slefuite”, al carui caracter este totusi dirijat de nuante de fructe si pomusoare de culoare neagra, dar armonios integrate cu cele de complexitate, plinete si volum ce vin din contactul cu lemnul.

Editie limitata: 3000 sticle.

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

105,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Podgoria si terroir-ul:

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda. Predomina expozitiile de est si nord-est, cu relief predominant deluros. Distanta pana la Marea Neagra 70 km. Clima temperat-continentala este influentata de vecinatatea Marii Negre, ce se manifesta prin patrunderea maselor de aer calde si umede din zona mediteraneana. iarna este destul de rece, vara calda, dar relativ umeda, urmata de o toamna lunga si calda pana dupa mijlocul lui octombrie, fapt care favorizeaza coacerea corecta si calitativa a strgurilor. In perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie pe durata zilei ajunge la 25 grade, cea nocturna 12 grade, moment care permite ca maturarea sa decurga lent, cu impact pozitiv asupra pastrarii aromelor si aciditatii. Temperatura medie anuala 10 – 11 grade, suma temperaturilor active 3100 – 3250 grade. Precipitatiile atmosferice constituie in medie 390 – 450 mm/an.

Date despre vinificatie:

Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la +4 °C.

Fermentarea: criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene si selective.

Maturarea: 75% din vin, in vas din inox, 8 luni in contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage si monitorizare grijulie a evolutiei, pentru ai reda textura cremoasa si plinete a gustului. 25% din vin maturat 8 luni in butoi de stejar carpatic (transilvanean) nou.

Imbuteliat: 23 noiembrie 2020.

Temperatura de servire: 18 - 20 °C.

Asocieri culinare: preparate din carne de porc sau vita.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Malbec
  • Tara de origine - Rep. Moldova
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile