Vigneron Bio Feteasca Neagra 2014 Domeniile Franco Romane

Vigneron Bio Feteasca Neagra 2014 Domeniile Franco Romane
Vigneron ECO Feteasca Neagra 2014 Domeniile Franco Romane

Vigneron Bio Feteasca Neagra 2014 Domeniile Franco Romane

Un vin cu arome bogate si fine de visine si coacaze rosii cu taninuri vii si o structura delicata.

45,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 6,04 ha, din parcela numita traditional "Vispesti". Anul plantarii 2009. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 240 gr z/l, cu o productie recoltata de 4928kg/ha(1,09 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 10 septembrie 2014.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 13 zile. Dupa imbutelierea in sticle, acestea au fost lasate sa se "odihneasca" pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu carne de vaca, vanat, miel, porc, curcan, paste cu sos rosu, tocanite, iahnie de fasole, sarmale din carne de porc si vitel, pizza, paste cu sos rosu.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2014
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,3%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile