Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2014 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2014 Domeniile Franco Romane
Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2014 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2014 Domeniile Franco Romane

Un vin cu iz de tanin lemnos, arome intense de visine si coacaze rosii cu taninuri vii si o structura delicata si eleganta.

45,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 6,04 ha, din parcela numita traditional "Vispesti". Anul plantarii 2009. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 255 gr z/l, cu o productie recoltata de 4928 kg/ha(1,09 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 13 septembrie 2014.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 13 zile, urmand operatia de invechire a vinului prin transferul acestuia in butoaie de stejar, fiind lasat sa se odihneasca o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu carne de vaca, vanat, miel, porc, curcan, paste cu sos rosu, tocanite, iahnie de fasole, sarmale din carne de porc si vitel, pizza, paste cu sos rosu.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2014
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - DOC - Dealu Mare

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile