Vigneron Bio Pinot Noir 2018 Domeniile Franco Romane
Vigneron Bio Pinot Noir 2018 Domeniile Franco Romane
Vin cu taninuri vii, amplu, fin cu arome de zmeura si influente de violete.
Vin cu taninuri vii, amplu, fin cu arome de zmeura si influente de violete.
Vie - Struguri
Suprafata recoltata 15,54 ha, din parcela numita traditional "In vale". Anul plantarii 2000. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 216 gr z/l, cu o productie recoltata de 3285 kg/ha(0,73 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 18 august 2018.
Vinificatie
Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 14 zile, urmand operatia de invechire a vinului in sticle, acestea au fost lasate sa se "odihneasca" pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni.
Temperatura de servire: 16 - 18 °C.
Asocieri culinare: Se recomanda cu ciuperci, trufe, tocanite, sarmale din carne de porc si vitel, pizza, paste cu sos rosu, branzeturi tari sibine maturate: Emmental, Gruyere, Cheddar, Parmezan, Gouda dar si moi, cu mucegai alb: Brie sau Camembert.