Château Badette Saint-Émilion Grand Cru Classe

Château Badette Saint-Émilion Grand Cru Classe
Château Badette Saint-Émilion Grand Cru Classe

Château Badette Saint-Émilion Grand Cru Classe

93-95 Puncte Parker:”de culoare rosu-purpuriu-negru profund, emana o simfonie de afine zdrobite, prune calde si cirese invelite in ciocolata, cu un curent subteran de cedru si tone de condimente exotice - schinduf si anason stelat - plus o adiere de pamant de padure. In gura, este corpolent si foarte fructat, cu un filon minunat de prospetime, tanini fin granulati si sfarsit lung, mineral.” 

190,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Badette Saint-Émilion Grand Cru 2018

Perioada optimă de consum: 2021-2036

Producător: Château Badette - Saint-Émilion

Soi: 85% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu-negru profund   

Miros: o simfonie de afine zdrobite, prune calde și cireșe învelite în ciocolată, cu un curent subteran de cedru și tone de condimente exotice - schinduf și anason stelat - plus o adiere de pământ de pădure

Gust: rafinat, corpolent și foarte fructat, cu un filon minunat de prospețime, tanini fun granulați și sfârșit lung, aromat și mineral        

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, pui, pește de râu cu sos, brânzeturi maturate sau moi

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

93-95 Puncte Parker: ”Badette 2018 provine din plaiul Badette din Saint-Christophe-des-Bardes. Asamblaj de 85% Merlot, 10% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Vinul este maturat, de regulă, 18 luni în butoaie 50% noi și 59% la a doua folosire. Cu 14% alcool și de culoare roșu-purpuriu-negru profund, emană o simfonie de afine zdrobite, prune calde și cireșe învelite în ciocolată, cu un curent subteran de cedru și tone de condimente exotice - schinduf și anason stelat - plus o adiere de pământ de pădure. În gură, este corpolent și foarte fructat, cu un filon minunat de prospețime, tanini fin granulați și sfârșit lung, mineral.”

Ediția 2017 - 92 Puncte Parker

Ediția 2016 - 95 Puncte Jeb Dunnuck

                - 93+ Puncte Parker: ”De culoare granat-purpuriu, Badette 2016 (făcut din 85% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot) emană un parfum de prăjitură Black Forest, prune negre calde și compot de afine, cu aluzii de condimente pentru copt, pământ și mentol și o adiere de lavandă. Cu corp mediu spre plin, pe palatin abundă aromele de fructe negre și condimente, încadrate de tanini fermi, rotunzi și o prospețime fantastică, iar sfârșitul este lung.”

                   - 92-93 Puncte James Suckling

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 85% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile