Château La Fleur-Pétrus Pomerol 2016

Château La Fleur-Pétrus Pomerol 2016
Château La Fleur-Pétrus Pomerol 2016

Château La Fleur-Pétrus Pomerol 2016

99 Puncte James Suckling:”Wow. La început, te impresisonează aromele de fructe uscate și coajă de portocală care evoluează apoi spre trufe negre și pământ umed. Corpolent, cu tanini puternici, dar fin granulați. Persistă minute în șir. Un La Fleur-Pétrus foarte musculos. Beți-l după 2025.”

1 880,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château La Fleur Pétrus - AOC Pomerol 2016

Perioada optimă de consum: 2021 - 2048 (Wine Advocate)

Producător: Château La Fleur Pétrus - Pomerol, Bordeaux 

Proprietar: Établissements Jean-Pierre Moueix 

Soi: 91% Merlot, 9% Cabernet Franc  - struguri recoltați manual

Culoare: roșu-granat cu intensitate medie

Miros: parfum puternic de petale de trandafir zdrobite, zmeură și căpșuni sălbatice

Gust: puternic, elegant și foarte precis,  cu tanini suplii, aciditate optimă, stejarul frumos integrat și arome de mure, prune negre, cedru și minerale

Recomandări gastronomice: vițel, vită, porc, miel, rață, vânat, friptură de pui, risotto cu trufe, preparate asiatice, somon, ton, ciuperci, paste, brânză Camembert

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 14-16°C

Maturat 16-18 luni în baricuri 50% noi.

99 Puncte James Suckling: ”Wow. La început, te impresisonează aromele de fructe uscate și coajă de portocală care evoluează apoi spre trufe negre și pământ umed. Corpolent, cu tanini puternici, dar fin granulați. Persistă minute în șir. Un La Fleur-Pétrus foarte musculos. Beți-l după 2025.”

97 Puncte Parker: ”Parfum uluitor de tort Pădurea Neagră, jeleu de coacăze negre și trandafiri ofiliți, creion ascuțit, extract de drojdie, ciocolată neagră și cuișoare. Pe palatin, are corp mediu spre plin, intensitate și profunzime superbe, straturi de fructe negre parfumate și o tonă de fructe roșii încadrate de tanini fermi, copți și granulați, multă prospețime și sfârșit pe o notă persistentă de pământ.”

Ediția 2015 - 99 Puncte Suckling: ”Arome uluitoare de lavandă, petale de trandafir, alune, căpșuni și zmeură. Captivant. Corp plin, straturi de tanini polisați și fructe perfect coapte. Dens și foarte lung. De un clasicism sublim.”

Producător

Situat între Château Pétrus și Château La Fleur, de la care și-a luat numele, Château La Fleur-Pétrus a intrat în proprietatea renumitei familii Moueix în 1950. În ultimii 15 ani, Christian Moueix, binecunoscut datorită celebrelor sale vinuri din Pomerol - Château Pétrus, Château Trotanoy, Hosanna, din Saint Emilion - Château Belair-Monange și din California - Dominus Estate și Ulysses, a așezat Château La Fleur Pétrus în top-ul podgoriilor din Bordeaux. Rezultatul muncii obsesive din vie, unde fiecare viță este tratată individual și, de asemenea, din cramă, unde vinificarea este foarte precisă dar tradițională, este un vin-cult profund, complex și irezistibil care reflectă perfect unicitatea Pomerol-ului.

 

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 91% Merlot, 9% Cabernet Franc - struguri recoltați manual
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2016
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile