Chateau Pape Clement Rouge

Chateau Pape Clement Rouge

Chateau Pape Clement Rouge

98 Puncte Jeb Dunnuck:”Chateau Pape Clément Grand Vin 2019 are o culoare purpuriu intens si un evantai aromatic uluitor: crème de cassis, grafit, pilitura de creion cu mina de plumb, pamant ars si tutun. Perfect echilibrat, cu tanini impecabili, acest Pessac corpolent are acel amestec rar de eleganta si putere, o senzatie gustativa extraordinara la mijlocul evolutiei pe palatin si, din nou, echilibru perfect. Este una dintre nestematele acestui an de recolta si este destul de accesibil acum, dar merita sa fie pastrat 4-5 ani la sticla si va sta 20-25 de ani in pivnitele reci. Asamblaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, in parti egale, maturat in butoaie de stejar frantuzesc doua treimi noi.”

650,76 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații +

Chateau Pape Clément - Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan 
Perioada optima de consum: 2026-2052

Producator: Chateau Pape Clément - Graves, AOC Pessac-Léognan

Proprietar: Bernard Magrez

Oenolog: Michel Rolland

Soi: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon - struguri culesi si desciorchinati manual

Culoare: rosu-violet foarte inchis

Miros: expresiv si complex, cu un parfum extraordinar de curat si proaspat de fructe rosii, coacaze negre, cirese negre si condimente

Gust: elegant, rafinat si foarte curat, cu multe straturi de fructe negre si rosii foarte concentrate; atac dulce, urmat de o vana proaspata si puternica; sfarsit foarte proaspat, concentrat, complex si echilibrat

Recomandari gastronomice: peste (limba de mare, saint-pierre, somon, pastrav), carne alba, carne rosie fripta sau prajita, branzeturi rafinate si cu arome puternice (Comté)

Temperatura de servire: 18°C

Fermentatie malolactica in baric. Maturat in baricuri 2/3 noi.
98 Puncte Jeb Dunnuck: ”Chateau Pape Clément Grand Vin 2019 are o culoare purpuriu intens si un evantai aromatic uluitor: crème de cassis, grafit, pilitura de creion cu mina de plumb, pamant ars si tutun. Perfect echilibrat, cu tanini impecabili, acest Pessac corpolent are acel amestec rar de eleganta si putere, o senzatie gustativa extraordinara la mijlocul evolutiei pe palatin si, din nou, echilibru perfect. Este una dintre nestematele acestui an de recolta si este destul de accesibil acum, dar merita sa fie pastrat 4-5 ani la sticla si va sta 20-25 de ani in pivnitele reci. Asamblaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, in parti egale, maturat in butoaie de stejar frantuzesc doua treimi noi.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome de piatra zdrobita si fructe de padure, cu un pic de mure si ceai negru. O tusa de fum.De asemenea, fructe dulci. Un vin foarte rafinat, subtil si frumos, cu corp plin, tanini ultra-fini si sfarsit suculent. La mijlocul evolutiei pe palatin este dens si rotund. Persista minute in sir. Foarte subtil si rafinat, focusat si elegant. Incercati-l dupa 2026.”

Producator
Chateau Pape Clément, un domeniu de 32,5 ha, este un adevarat simbol al Bordeaux-ului, fiind cel mai vechi domeniu viticol al regiunii - recolta cu nr 700 a fost culeasa in 2006! Din 1959, el este clasificat Cru Classé atat pentru vinurile rosii cat si pentru cele albe. Domeniul isi datoreaza numele celui mai ilustru proprietar al sau: Bertrand de Goth, nascut in 1264 si devenit, la 31 de ani, Episcop de Comminges, pentru ca in 1299 sa devina Arhiepiscop al Bordeaux-ului. Dupa moartea Papei Benedict XI, Bertrand de Goth a devenit Papa Clément V. In 1309, sustinut fiind de regele Filip IV, el a mutat curtea papala la Avignon, rupandu-se de Roma. Obligatiile papale nemaipermitandu-i sa se ocupe de via sa din Pessac, La Mothe, o daruieste Arhiepiscopului de Bordeaux. De aici incolo, ea va purta numele ilustrului pontif. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, dupa Revolutie, proprietatea papala a fost nationalizata si vanduta ca ”bun national”. A urmat o serie de proprietari, printre care poetul si viticultorul Paul Montaigne. Devenit proprietar in 1939, el a replantat viile si l-a angajat pe celebrul oenolog Emile Peynaud pentru a face vinurile. Rezultatele s-au vazut de abia dupa 10 ani, cand Chateau Pape Clément avea sa promoveze in trioul fruntas din Pessac, alaturi de Haut-Brion si La Mission. Intrat in proprietatea lui Bernard Magrez, ”omul cu 40 de Chateau-uri”, in 1986, Pape Clément a devenit sinonim nu doar cu excelenta in vin, ci si cu un stil de viata autentic si luxuriant.

Caracteristici +

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - AOC Pessac-Leognan
  • Garantie SGR - 0.50 lei

Oferte speciale

Toate promoțiile