Château de Saint Cosme Gigondas

Château de Saint Cosme Gigondas
Château de Saint Cosme Gigondas

Château de Saint Cosme Gigondas

”Wow. Arome fantastice de prune negre, fructe de pădure, cicolată și cacao, dar și de cireșe roșii și negre coapte. Complexitatea și profunzimea sunt uluitoare. Pe palatin, o mulțime de arome și detalii. Un vin cu tolba plină.”

190,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

94 Puncte James Suckling

92+ Puncte Parker”Plin de note de măsline negre și cireșe negre, Gigondas 2017 are corp plin și este bogat și catifelat în gură. Nu sunt sigur că e la fel de bun ca cel din 2018, dar este, cu siguranță, o realizare deosebită, cu sfârșit lung, mătăsos, cu o aluzie de cacao.”

93 Puncte Wine Spectator

Ediția 2016 - 93 Puncte Parker: ”Chiar mai bun decât cel pe care l-am băut din butoi, Gigondas 2016 are adieri de cafea mocca și zmeură coaptă. Notele ierboase ușor amărui echilibrează dulceața fructului și conferă a componentă de ierburi aromate acestui vin cu corp plin și textură cremoasă. Sfârșitul e suplu și lung, plin de caracter și bogăție.”

93 Puncte James Suckling: ”Impresionant, cu arome de condimente negre, fructe negre, grafit, fum de cărbuni și minerale negre, pietroase. Pe palatin, taninii au o claritate superbă și o structură incredibil de bogată, de fructe negre. Putere și eleganță. Un vin superb. Din struguri cultivați organic.”

Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Nu poți avea niciodată prea mult dintr-un lucru bun - acesta este proverbul care sintetizează  anul de recoltă 2015. Gigondas 2015 amintește de cel din 2010 prin densitate, profunzime, catifelare și prospețimea salină. El oferă o interpretare neobișnuită a Grenache-ului, greu de comparat cu cele provenite din viile dimprejur. Caracterul său poate fi atribuit solului calcaros al apelațiunii. Iar Saint Cosme este o interpretare neobișnuită a Gigondas-ului, pentru că solurile sunt clar Totoniene și inexistente în alte părți ale apelațiunii. Acest sol unic se combină cu un microclimat rece întâlnit la altitudini de 400 m deasupra nivelului mării, în timp ce viile noastre se află la 240 m altitudine. Această combinație de factori naturali face ca Saint Cosme să fie unic, iar Grenache-ul își dezvoltă o personalitate care poate fi deconcertantă, la fel ca și prospețimea dominantă - o caracteristică rareori asociată  cu acest soi. Vițele sunt orientate spre vest și sunt scăldate de soarele blând de seară; dimineața, ele sunt protejate de stâncile Dentelles de Montmirail - aceste trăsături ale naturii îi conferă vinului echilibru și textură. Toate aceste lucruri sunt și mai evidente în anii de recoltă mari, așa cum a fost 2015. Așadar, excelența servește unui scop educativ. Căpșuni, violete, iod și lemn dulce.”

                   - 95 Puncte Wine Spectator: ”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”

Recomandări gastronomice: oaie, miel, iepure, viţel cu ciuperci, porumbel, tempura de legume şi quinoa.

Temperatura de servire: 15-18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 70% Grenache, 15% Mourvèdre, 14% Syrah, 1% Cinsault
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile