Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage
Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

Buchet picant, mineral, pe note de cireșe amare, prune, mure și piper. În gură, este elegant și suplu, cu tanini catifelați și arome de mure, cenușă, piper negru și tămâie. O vână foarte parfumată conduce spre sfârșitul lung, în care se păstrează un evantai suculent de arome de fructe roșii și negre proaspete.

145,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Saint Cosme Crozes-Hermitage 2020

Perioada optimă de consum: 2022 - 2025

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme

Proprietar-enolog: Louis Barruol

Culoare: roșu rubiniu

Buchet: picant, mineral, pe note de cireșe amare, prune, mure și piper

Gust: elegant și suplu, cu tanini catifelați și arome de mure, cenușă, piper negru, tămâie; o vână foarte parfumată conduce spre sfârșitul lung, în care se păstrează un evantai suculent de arome de fructe roșii și negre proaspete

Recomandări gastronomice: porumbel cu hribi, porc, miel, gâscă, vită, supă de ceapă

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie de un an, 40% în butoaie de doi ani.

Îmbuteliat fără a fi filtrat.
Ediția 2019 - 91 Puncte Parker: ”Crozes Hermitage 2019 debutează cu un buchet de afine, cireșe negre și măsline negre. Opulent, fructat, cu corp mediu spre plin, dar și cu o profunzime excelentă. Fructul este susținut de taninii copți, supli. Sfârșit lung, catifelat. Beți-l în următorii câțiva ani, ca să-i savurați exuberanța veritabilă.”

Ediția 2018 - Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah). Struguri dezciorchinați. Soluri granitice. La poalele dealului Gervans există o bornă galo-romană uluitoare. Este în stare perfectă și amintește cât de bogată era viața la țară în acele vremuri. Ea ne arată că aici oamenii interacționau, dar și că era un loc cu un mare potențial agricol. Se știe clar că se cultiva deja vița de vie. Prin urmare, sunt vinurile de azi similare cu cele de atunci? Greu de spus, dar e evident că terroir-ul este mai puternic decât soiul strugurelui. Apoi, fiecare poate decide pentru sine. Eu sunt întotdeauna uluit atunci când îmi gust în paralel vinurile din Crozes-Hermitage și cele din Saint Joseph: cum e posibil ca ele să fie atât de diferite? Când vorbim de Ronul de Nord, generalizăm masiv. Oamenii care locuiesc aici știu cât de diferită e clima. În realitate, există două Ronuri de Nord. În Tain l'Hermitage, se simte o oarecare influență sudică, în timp ce Côte-Rôtie este clar continentală. Firește că Crozes-ul meu pare foarte ”prietenos” și ”ușor” pe lângă Saint Joseph, dar secretul e că există un vin pentru fiecare ocazie. Pe dealurile din Gervans și Erôme, chiar dincolo de dealul Hermitage, vinurile sunt deoseori asemănătoare cu cele din Hermitage. Ar putea fi o apelațiune de sine stătătoare. Crozes 2018 este lung, amplu, savuros, opulent și echilibrat: ce an extraordinar! Probabil, unul dintre cei mai buni. Slănină afumată, mure, piper alb, tămâie.”
                - 90-92 Puncte Jeb Dunnuck: ”Dintre vinurile din nordul Ronului produse de Louis în 2018, Crozes-Hermitage oferă o fructuozitate de o profunzime extraordinară, precum și adieri de violete și piper, corp mediu și tanini fini. Are o structură foarte frumoasă și strigă ”Shiraz.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 100% Serine (Syrah vechi)
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile