Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage
Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

Château de Saint Cosme Crozes-Hermitage

”Echilibru seducător și o senzație gustativă foarte focalizată. Granitul este foarte important, căci conferă o senzație suculentă și focusează fructul și taninii. Arome abundente de fructe negre de pădure, cireșe negre și prune picante, cu tanini care conferă o senzație de catifelare și prospețime. Foarte vibrant.”

120,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

93 Puncte James Suckling

91 Puncte Wine Spectator: ”Notele de cireșe negre și de compot de prune sunt brăzdate de accente de anason negru și tufăriș, care îi conferă textură și amploare. Ghidat de aciditatea proaspătă.”

Ediția 2016 - Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah vechi). Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire și 40% în butoaie la a treia folosire. În numele de” Crozes-Hermitage” există cuvântul ”Hermitage”. Deloc întâmplător. În extraordinarele dealuri din Crozes, Gervans și Erôme, există terroir-uri care sunt adevărate pepite pentru viticultorii care își iubesc meseria. În locurile numite Tenay, Habrard, Batits, viile vechi sunt capabile să dea niște vinuri care pot, oricând, rivaliza cu vinurile din Hermitage. Sunt mature și, totodată, reținute. Vă lasă libertatea de a le bea tinere sau de a le păstra. Țin să le mulțumesc viticultorilor cu care colaborez și a căror pasiune pentru marile terroir-uri o împărtășesc. Ei mi-au deschis ușile unor noi universuri.

În mai 2016 i-am invitat la Saint Cosme pe toți viticultorii cu care lucrăm. A fost o zi minunată, dominată de sentimente de prietenie și o pasiune comună. Tatăl meu a petrecut o zi superbă și a fost fericit să-i întâlnească pe toți cei care sunt în spatele etichetelor noastre de vin din ”Nord” și din Châteauneuf du Pape.

La un moment dat, artele încep să semene, la fel ca vinurile mari: greu de deosebit în tinerețe, ele se întâlnesc pe măsură ce îmbătrânesc. Slănină afumată, mure, piper alb, tămâie. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

            - 93 Puncte James Suckling: ”Piper alb și grafit, cu o atitudine foarte picantă, pietroasă. Mure, o vână foarte parfumată și o abundență de condimente dulci. Pe palatin, un evantai suculent de fructe roșii și negre proaspete. Suplu, uniform și lung.”

Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Este o adevărată plăcere să vă ofer un Crozes-Hermitage de pe dealurile din Gervans și Erôme, despre a căror calitate nu obosesc să vorbesc. E o foarte bună introducere pentru Syrah-ul din valea Ronului septentrional. Mai ușor de înțeles decât Saint Joseph, cu o fructuozitate plăcută, mai puțin costisitor decât Côte-Rôtie, Crozes-ul se poate bea de pe fruct sau poate fi ținut câțiva ani în cramă. Este un bun ambasador al vinurilor din nord. Ediția 2015 este frumoasă și clasică, dezvoltând o finețe apreciabilă, acompaniată de complexitate. Nu este Crozes-ul cel mai masiv pe care mi-a fost dat să-l produc, el fiind foarte departe de un 2009, de exemplu. Dar profunzimea nu are nevoie de materie, iar proximitatea geologică a colinei Hermitage-ului îi conferă unui Crozes de deal bine făcut ”rezerva” care îți permite să faci un pic de magie la momentul oportun. Gustați o sticlă și păstrați-le pe celelalte. Funingine de șemineu rece, piper negru, coacăze negre, mirodenii orientale.”

               - 92 Puncte Robert Parker”Crozes Hermitage 2015 are mai mult stejar, într-o personalitate dominată de fructe negre, ciocolată, grafit și lemn dulce. Cu corp mediu spre plin, bogat și cu o frumoasă concentrație, vinul e dotat pentru a îmbătrâni un an în pivniță, după care va străluci pentru încă 10 ani.

Pe lângă faptul că produce unele dintre cele mai mari Gigondas-uri de pe piață, oenologul-superstar Louis Barruol este și autorul unora dintre cele mai bune vinuri din Ronul de Nord.”

                   - 92 Puncte James Suckling”Nas elegant, ușor și rafinat, de coacăze și cireșe. Palatul e învăluit în arome de condimente afumate și prune roșii. Polisat și picant. Beți-l începând din 2020.”

Recomandări gastronomice: porumbel cu hribi, porc, miel, gâscă, vită, supă de ceapă.

Temperatura de servire: 16-18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 100% Serine (Syrah vechi)
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile