Château Cheval Blanc Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

Château Cheval Blanc Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé
Château Cheval Blanc Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

Château Cheval Blanc Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

”Vinul are deja niște arome de vis, cu note de ceai Lapsang souchon, trabuc care arde mocnit și cărbune rece, care urcă spre nucleul intens dar suplu de coacăze, smochine și gem de mure. O notă de argilă care se păstrează până la sfârșit îi conferă o linie de bas năucitoare și dătătoare de dependență. Va fi cel mai bun între 2026-2040.”

2 645,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

97 Puncte Wine Spectator

96 Puncte James Suckling: ”Arome de căpșuni, flori și petale de trandafir. Corp mediu spre plin, cu un rafinament și finețe extraordinare. Textura este remarcabil de mătăsoasă. Un vin definit de eleganță și armonie. Foarte lung. Încercați-l în 2022, dar e deja (martie 2017) o bucurie.

96 Puncte Parker: ”Un Cheval Blanc serios, pentru oenofili serioși.”
96 Puncte Wine Enthusiast 

Ediția 2012 - 95+ Puncte Parker: ”De culoare roșu-granat mediu spre închis, Cheval Blanc 2012 evidențiază arome frumoase de coacăze, cireșe negre calde și jeleu de coacăze roșii, cu subtonuri de cedru, tufăriș, condimente indiene și pământ ud. Cu corp mediu spre plin, are o energie și o prospețime minunată pe palatin, cu o frumoasă natură eterică și sfârșit lung, mineral. Această frumusețe de de vin, de o eleganță cizelată, ar trebui să-și atingă vârsta optimă de consum în câțiva ani buni și să mai poată fi păstrat în pivniță alți 20+ ani.”

96 Puncte Jeb Dunnuck: ”Un vin somptuos și parfumat. Bogat, cu textură catifelată care ascunde taninii negri și scoate în evidență aromele bogate de prune. Textura densă este echilibrată de aciditatea proaspătă și postgustul fructat. Beți-l începând din 2024.”

94-97+ Puncte Wine Spectator

18,5 Puncte Decanter

18,5 Puncte Jancis Robinson

Recomandări gastronomice: toate preparatele clasice din carne de vițel, porc, vită, miel, rață, vânat, friptură de pui, carne la grătar, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste sățioase.

Temperatura de servire: 15,5°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 55% Merlot, 45% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2014
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile