Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier
Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

”Nas minunat, puternic, de mure și cireșe, cu o tușă delicată de stejar. Concentrat și elegant, cu un echilibru minunat între taninii seci și aciditatea vioaie. Sfârșit lung, crocant și mineral, cu o tonă de energie. Cel de-al doilea vin al Domaine de Chevalier. Un asamblaj de 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot și 10% Petit Verdot. Încercați-l în 2021.”

185,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

L'Esprit de Chevalier 2016 - al doilea vin al Domaine de Chevalier

Producător: Domaine de Chevalier - Pessac-Léognan

Proprietar-oenolog: Olivier Bernard

Soi: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 10% Petit Verdot

Culoare: roșu-granat cu tente purpurii

Miros: parfum de cireșe și dude, cu o adiere de coacăze roșii, pământ proaspăt arat și ierburi aromate uscate

Gust: arome foarte pure de fructe roșii care evoluează pe o structură cărnoasă; note tipice, picante (piper dulce) și minerale (grafit); echilibru foarte bun și un final în care persistă fructuozitatea crocantă
 
Recomandări gastronomice: mezeluri, carne roșie, carne albă, vânat, brânzeturi

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2021-

Maturat 14 luni în butoaie de stejar, o treime dintre ele fiind înnoite în fiecare an.

94 Puncte James Suckling: ”Nas minunat, puternic, de mure și cireșe, cu o tușă delicată de stejar. Concentrat și elegant, cu un echilibru minunat între taninii seci și aciditatea vioaie. Sfârșit lung, crocant și mineral, cu o tonă de energie. Cel de-al doilea vin al Domaine de Chevalier. Un asamblaj de 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot și 10% Petit Verdot. Încercați-l în 2021.”

Ediția 2015 - 93 Puncte James Suckling: ”Parfum și arome impresionante de violete, afine și mure. Pe palatin, e foarte catifelat și deschis. Un stil suplu, cărnos și seducător. Beți-l sau păstrați-l.”

***

Domaine de Chevalier, ale cărui vinuri roșii și albe sunt clasificate, a luat naștere în secolul al XVIII-lea. Situat la marginea orașului Bordeaux, el a fost cumpărat în 1983, contra sumei de 23 milioane de franci, de familia Bernard, mari producători de alcool industrial și unii dintre cei mai importanți comercianți de vin din Bordeaux. De atunci, domeniul - unul dintre puținele care nu a adoptat denumirea mai nouă de ”Château”, tocmai pentru a-și dovedi vechimea - este condus de Olivier Bernard, care păstrează vii spiritul de armonie și strădania de a atinge perfecțiunea caracteristice acestor vinuri superbe. Chiar dacă este un om foarte ocupat - Președinte al Union des Grands Crus, oenolog al Domaine de la Solitude (proprietate a maicilor de la Congrégation de la Sainte-Famille de Bordeaux) și al Château de Martillac, co-proprietar al Château Guiraud (http://www.winepoint.ro/franta/125-g-de-guiraud-bordeaux-blanc-sec-2016.html) și, recent, proprietar al Clos des Lunes, el rămâne atașat de Domaine de Chevalier, unde locuiește și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Pessac-Léognan și unul dintre cele mai mari vinuri albe seci din lume.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Petit Verdot
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile