Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier
Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier

Culoare: roșu profund cu tente purpurii.
Miros: buchet superb de mure, coacăze negre, lemn dulce, ciocolată neagră și coajă de copac
Gust: bogat, echilibrat și elegant, extrem de polisat și rafinat, cu corp plin, tanini foarte fini, echilibru și sfârșit extrem de lung 

185,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

L'Esprit de Chevalier 2018 - a doua etichetă a Domaine de Chevalier 
Perioada optimă de consum: 2021-2032
Producător: Domaine de Chevalier - Pessac-Léognan
Proprietar-oenolog: Olivier Bernard
Recomandări gastronomice: mezeluri, carne roșie, carne albă, vânat, brânzeturi
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 14 luni în butoaie de stejar, o treime dintre ele fiind înnoite în fiecare an.
95 Puncte James Suckling: ”Un vin extrem de polisat și rafinat, cu caracter superb de mure, coacăze negre, lemn dulce, ciocolată neagră și coajă de copac. Corpolent, cu tanini foarte fini și sfârșit lung de tot. Un al doilea vin fantastic de la Domaine de Chevalier.”
Ediția 2016 - 94 Puncte James Suckling: ”Nas minunat, puternic, de mure și cireșe, cu o tușă delicată de stejar. Concentrat și elegant, cu un echilibru minunat între taninii seci și aciditatea vioaie. Sfârșit lung, crocant și mineral, cu o tonă de energie. Cel de-al doilea vin al Domaine de Chevalier. Un asamblaj de 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot și 10% Petit Verdot. Încercați-l în 2021.”
Ediția 2015 - 93 Puncte James Suckling: ”Parfum și arome impresionante de violete, afine și mure. Pe palatin, e foarte catifelat și deschis. Un stil suplu, cărnos și seducător. Beți-l sau păstrați-l.”
Domaine de Chevalier, ale cărui vinuri roșii și albe sunt clasificate, a luat naștere în secolul al XVIII-lea. Situat la marginea orașului Bordeaux, el a fost cumpărat în 1983, contra sumei de 23 milioane de franci, de familia Bernard, mari producători de alcool industrial și unii dintre cei mai importanți comercianți de vin din Bordeaux. De atunci, domeniul - unul dintre puținele care nu a adoptat denumirea mai nouă de ”Château”, tocmai pentru a-și dovedi vechimea - este condus de Olivier Bernard, care păstrează vii spiritul de armonie și strădania de a atinge perfecțiunea caracteristice acestor vinuri superbe. Chiar dacă este un om foarte ocupat - Președinte al Union des Grands Crus, oenolog al Domaine de la Solitude (proprietate a maicilor de la Congrégation de la Sainte-Famille de Bordeaux) și al Château de Martillac, co-proprietar al Château Guiraud (http://www.winepoint.ro/franta/125-g-de-guiraud-bordeaux-blanc-sec-2016.html) și, recent, proprietar al Clos des Lunes, el rămâne atașat de Domaine de Chevalier, unde locuiește și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Pessac-Léognan și unul dintre cele mai mari vinuri albe seci din lume.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon 55%,Merlot 40%, Petit Verdot 5%
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile