Caiarossa 2018

Caiarossa 2018
Caiarossa 2015

Caiarossa 2018

96 Puncte James Suckling:”Extrem de parfumat, cu buchet de violete, salvie, lavandă și fructe de pădure. Proaspăt și vioi. Are corp mediu spre plin, cu taninii și fructul super rafinați. Foarte subtil și rafinat. Realmente lung și superb. Persistă minute întregi. Un stil diferit față de edițiile anterioare și îmi place. 30% Syrah, 30% Cabernet Franc, 16% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot 7% Petit Verdot și 5% Sangiovese. Făcut din struguri cultivați organic. Cu greu te poți abține să nu-l bei acum, dar va fi bun după 2023.”

360,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Caiarossa 2018
Perioada optimă de consum: 2023 - 2045

Producător:  Caiarossa - Toscana Rosso IGT

Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța 

Oenolog: Dominique Génot

Tip: Supertoscan

Culoare: roșu-purpuriu închis  

Miros: extrem de parfumat, cu buchet de violete, salvie, lavandă și fructe de pădure

Gust: proaspăt, vioi, foarte subtil și rafinat, cu corp mediu spre plin, tanini și fruct super rafinați, sfârșit lung, superb și care persistă minute întregi

Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese

Temperatura de servire: 16-18°C

Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturarea în lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”
96 Puncte James Suckling: ”Extrem de parfumat, cu buchet de violete, salvie, lavandă și fructe de pădure. Proaspăt și vioi. Are corp mediu spre plin, cu taninii și fructul super rafinați. Foarte subtil și rafinat. Realmente lung și superb. Persistă minute întregi. Un stil diferit față de edițiile anterioare și îmi place. 30% Syrah, 30% Cabernet Franc, 16% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot 7% Petit Verdot și 5% Sangiovese. Făcut din struguri cultivați organic. Cu greu te poți abține să nu-l bei acum, dar va fi bun după 2023.”
95 Puncte Parker
95 Puncte Wine Spectator

Ediția 2016 - 97 Puncte James Suckling: ”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”

                    - 94 Puncte Parker 

Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

            - 94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final.” 

 

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile