Marchesi Antinori Solaia 2020

Marchesi Antinori Solaia 2020
Marchesi Antinori Solaia 2020

Marchesi Antinori Solaia 2020

98 Puncte James Suckling:”Nasul subtil si frumos cu note de coacaze, flori si putina salvie introduce un vin corpolent cu tanini ultra fini si sfarsit lung, aromat. Extrem de rafinat si echilibrat. Rasat. Va fi mai bun dupa 2028.”

1 835,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Marchesi Antinori Solaia 2020

Perioada optima de consum: 2024-2045

Producator: Marchesi Antinori - Toscana

Culoare: rosu-rubiniu

Miros: exceptional de intens si complex, cu note de fructe salbatice, in special afine, zmeura si coacaze impletite cu aluzii dulci de prune, cirese negre, impresii de menta, mirt, lemn dulce si nuante florale de lavanda; de asemenea, note dulci si bine integrate de pudra de cacao si fructe uscate urmate de aluzii picante de cuisoare si piper roz

Gust: atac opulent, elegant si moale, cu tanini catifelati care sustin sfarsitul lung, persistent; postgustul evoca note de menta, lemn dulce si ciocolata

Recomandari gastronomice: preparate asiatice, vita, porc

Temperatura de servire: 18-20°C

Numar de sticle produse: 74.000

Un Supertuscan iconic care se produce numai in anii exceptionali. Fermentat in tancuri tronconice de 60 Hl. Fermentatie malolactica in butoaie de stejar de 225 l. Maturat 18 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc. Diferitele loturi au fost maturate separat si reintroduse in butoaie pentru a termina procesul de maturare.

Va recomandam sa decantati vinul cu 2-4 ore inainte de a-l servi.
98 Puncte James Suckling:
Editia 2019 - 98 Puncte James Suckling: ”Buchet complex de mure, cirese negre, cacao, ierburi aromate uscate, ardezie, tutun, masline si coaja de copac arsa. De asemenea, un pic de trandafiri uscati si iod. Corp mediu spre plin, cu tanini fermi dar rafinati. Puternic, intr-o maniera subtila. Lung. Incercati-l in 2025.”

Producator
Antinori este, probabil, cel mai cunoscut nume din lumea vinului italian. In ultimii 25 de ani, Piero Antinori a influentat-o covarsitor, dar, in 1996, cand a preluat afacerea de la tatal sau, vinul toscan avea mari probleme, iar Chianti-ul era considerat ieftin si comun. Chiar daca respecta traditia, a hotarat ca viitorul merita o schimbare. Impreuna cu celalalt nume mare al vinului italian, oenologul Giacomo Tachis, si-au intors privirea catre Franta si l-au luat drept consultant pe nu mai putin celebrul oenolog bordelez Emile Peynaud. In 1970 au scos pe piata Tignanello, primul vin supertoscan si, totodata, primul vin care a demonstrat ca Italia poate da vinuri cu adevarat mari. A urmat Solaia, un asamblaj pe baza de Cabernet - concurenta pentru vinurile din Bordeaux si Napa Valley. Si apoi, a venit recunoasterea internationala: in 2000, Wine Spectator desemna Solaia 1997 drept Vinul anului. Era primul vin italian caruia i se facea aceasta onoare. Dupa ce Tignanello si Solaia au dovedit ca Toscana poate da vinuri de prima mana - atat din Sangiovese cat si din soiuri internationale - la preturi pe masura, nu putini producatori italieni au inteles ca merita sa le calce pe urme.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Cabernet Franc
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile