Marchesi Antinori Solaia 2012

Marchesi Antinori Solaia 2012
Marchesi Antinori Solaia 2012

Marchesi Antinori Solaia 2012

97 Puncte James Suckling:”Extrem de parfumat, cu caracter de violete, coacaze si fructe de padure. Aluzii de lemn de santal. Corpolent, cu tanini fermi, matasosi si sfarsit vioi si proaspat. Subtonuri minerale si de piatra. Realmente excelent.”

1 890,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Marchesi Antinori Solaia 2012


Perioada optima de consum: 2016 - 2030

Producator: Marchesi Antinori - Toscana

Soi: 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese, 5% Cabernet Franc (Supertoscan)

Culoare: rosu-rubiniu intens cu reflexii purpurii

Miros: foarte proaspat, intens si elegant, cu caracter de violete, coacaze si fructe de padure

Gust: arome armonioase, echilibru frumos intre aciditate si tanini, o fructuozitate care persista de la atac pana in postgustul lung, deosebit de complex si vibrant

Recomandari gastronomice: preparate asiatice, vita, porc

Temperatura de servire: 18-20°C

Maturat 18 luni in butoaie frantuzesti noi. Vinurile de pe fiecare parcela au fost maturate separat, fiind asamblate cu cateva luni inainte de imbuteliere.

Va recomandam sa-l decantati 2-4 ore sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.

97 Puncte James Suckling: ”Extrem de parfumat, cu caracter de violete, coacaze si fructe de padure. Aluzii de lemn de santal. Corpolent, cu tanini fermi, matasosi si sfarsit vioi si proaspat. Subtonuri minerale si de piatra. Realmente excelent.”

95 Puncte Parker: ”Solaia 2012 este, prin excelenta, vinul care te face sa te simti bine. El este un monument frumos, dedicat potentialului vinului italian. Nasul debordeaza de fructe negre de padure, minerale zdrobite, prune, condimente si o tusa de piper alb. Vinul este integrat si impecabil, dar vorbeste cu o voce puternica si clara.”

Producator
Antinori este, probabil, cel mai cunoscut nume din lumea vinului italian. In ultimii 25 de ani, Piero Antinori a influentat-o covarsitor, dar, in 1996, cand a preluat afacerea de la tatal sau, vinul toscan avea mari probleme, iar Chianti-ul era considerat ieftin si comun. Chiar daca respecta traditia, a hotarat ca viitorul merita o schimbare. Impreuna cu celalalt nume mare al vinului italian, oenologul Giacomo Tachis, si-au intors privirea catre Franta si l-au luat drept consultant pe nu mai putin celebrul oenolog bordelez Emile Peynaud. In 1970 au scos pe piata Tignanello, primul vin supertoscan si, totodata, primul vin care a demonstrat ca Italia poate da vinuri cu adevarat mari. A urmat Solaia, un asamblaj pe baza de Cabernet - concurenta pentru vinurile din Bordeaux si Napa Valley. Si apoi, a venit recunoasterea internationala: in 2000, Wine Spectator desemna Solaia 1997 drept Vinul anului. Era primul vin italian caruia i se facea aceasta onoare. Dupa ce Tignanello si Solaia au dovedit ca Toscana poate da vinuri de prima mana - atat din Sangiovese cat si din soiuri internationale - la preturi pe masura, nu putini producatori italieni au inteles ca merita sa le calce pe urme.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese, 5% Cabernet Franc (Supertoscan)
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2012
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile