Rocca di Frassinello

Rocca di Frassinello
Rocca di Frassinello

Rocca di Frassinello

”Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, implicit, în complexitate, odată cu îmbătrânirea vițelor. Fermentația are loc în tancuri de inox, iar apoi vinul este maturat 24 luni în baric. El dezvăluie o enormă bogăție și forță, livrate, din fericire, într-o manieră echilibrată, mulțumită fructului copt și opulent din acest an.”

210,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

93 Puncte Parker

Ediția 2013 - 95 Puncte Parker: ”Rocca di Frassinello 2013 este un asamblaj de 60% Sangioveto (Sangiovese), 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon (maturat majoritar în butoaie noi de stejar, timp de doi ani). Vinul este uluitor, fiind, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri de la Rocca di Frassinello. El se distinge prin intensitatea și integrarea impecabile. Nu există nicio tranziție dură, iar vinul învăluie palatinul cu o determinare fermă. O impresie pozitivă persistentă.”

Editia 2012 - 93 Puncte Parker: ”Un rezultat excitant de la Rocca di Frassinello. 2012 este un vin dens, extractiv, cu o paletă aromatică încântătoare. Bogăția vinului este seducătoare, iar buchetul abundă de ciocolată, cireșe zaharisite, mure presate și ierburi arse. Vinul are o structură excepțională, cu tanini fermi, învăluiți în arome cărnoase de fructe pădure. Vă sfătuim să-l beți între 2015-2026.”

Maturat 14 luni în baricuri franțuzești 80% noi și 11 luni la sticlă.

Vinul de top al domeniului, ”le grand vin”, conform clasificării din Bordeaux, este cea mai puternică expresie a acestui proiect italiano-francez. Un vin capabil să combine puterea, intensitatea și eleganța cu taninii delicați care-i exprimă corpolența. A atins superlativul chiar de la lansare, în 2004. ”Un vin foarte competitiv”, după cum spune Christian Le Sommer, oenologul-șef al Rothschild-Lafite, cel care l-a creat în tandem cu Alessandro Cellai, omologul său de la Castellare.

Recomandări gastronomice: carne roșie (inclusiv pește gras) fiartă înăbușit, tocană, grătar, supă, preparate grase, lasagna, brânzeturi maturate.

Temperatura de servire: 15-17°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 60% Sangioveto (Sangiovese), 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile