Castellare di Castellina Poggio ai Merli

Castellare di Castellina Poggio ai Merli
Castellare di Castellina Poggio ai Merli

Castellare di Castellina Poggio ai Merli

”Este stupefiant felul în care Poggio ai Merli combină intensitatea fructului proprie Merlot-ului cu structura de Chianti Classico și vioiciunea acestui an de recoltă. Mai rar așa vin. Acest Merlot amețitor este străbătut de un vârtej de arome de fructe albastre/purpurii, ierburi aromate prăjite, mentol, lemn dulce, piper negru și de pământ.”  

355,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Castellare di Castellina Poggio ai Merli 2018

Maturitate anticipată: 2020 - 2035

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 100% Merlot 

Culoare: roșu-rubiniu intens cu tente purpurii

Miros: bogat, intens și ușor balsamic, cu parfum de fructe negre de pădure, condimente, vanilie și cafea

Gust: proaspăt, vivace și catifelat, cu o mineralitate foarte frumoasă, fructuozitate incredibilă și sfârșit lung, fructat

Recomandări gastronomice: carne roșie, ficat, vânat (mistreț), tocănițe, fripturi, brânzeturi maturate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18°C

Număr de sticle produse: 3000

Fermentat în inox, maturat 24-30 luni în baricuri noi din stejar franțuzesc și 12 luni la sticlă.

Vă recomandăm să-l aerisiți o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

96 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Este stupefiant felul în care Poggio ai Merli 2018 combină intensitatea fructului proprie Merlot-ului cu structura de Chianti Classico și vioiciunea acestui an de recoltă. Mai rar așa vin. Acest Merlot amețitor de la Castellare este străbătut de un vârtej de arome de fructe albastre/purpurii, ierburi aromate prăjite, mentol, lemn dulce, piper negru și de pământ. În ciuda intensității, vinul are o prospețime uimitoare și tone de vervă.”

Ediția 2017 - 95 Puncte James Suckling: ”Acest Merlot pur are un nas impresionant, cu o tonă de cireșe negre, violete presate, lavandă, vanilie și rășină. Corp foarte plin, cu fructuozitate evidentă și tanini copți, echilibrați de aciditatea răcoritoare și de structură. Beți-l începând din 2023.”

                   - 95 Puncte Vinous/Antonio Galloni

Ediția 2016 - 97+ Puncte Parker: ”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. În 2016, Merlot-ul are una dintre cele mai frumoase expresii atinse în Toscana. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin (cu doar 4000 de sticle produse).”

Ediția 2014 - 93 Puncte Wine Spectator: ”O versiune solidă, densă, care exhibă arome sclipitoare de cireșe negre, mure, condimente și pământ. Chiar dacă acum e un pic crocant la sfîrșit, vinul este mai degrabă rasat și rămâne ferm și concis în postgustul persistent. Merlot.” 

                 - 91 Puncte Parker: ”O expresie îndrăzneață și picantă a Merlot-ului. Poggio ai Merli 2014 este un vin dens și ușor nervos dintr-un an rece. Soiul de altfel delicat are aici arome de fructe roșii și cireșe, cu note de condimente, tutun și ciocolată albă. Vinul a fost fermentat în inox și maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc. Au fost produse numai 3000 de sticle. Poggio ai Merli se comportă foarte bine în anii mai reci (2013 este o dovadă elocventă). Dar ediția 2014 are o structură puțin mai slabă și o persistență moderată.”

Ediția 2013 - 96 Puncte Parker: ”Poggio ai Merli este un vin frumos din toate punctele de vedere. Expresie pură a Merlot-ului, vinul este generos și rotund, cu straturi suculente care se succed asemenea unor valuri blânde. Compoziție perfectă, cu arome de cireșe coapte, mure, condimente, migdale prăjite și ierburi mediteraneene arse. Una dintre cele mai bune ediții pe care le-am gustat. Intensitate uluitoare și catifelare impecabilă. Texturat, structurat și frumos. O sticlă care își merită locul în orice pivniță.” 

Ediția 2012 - 93 Puncte Parker

Ediția 2011 - 92 Puncte Parker

***

Castellare di Castellina s-a născut în anii 1970, în timpul așa-numitei Renașteri a vinului italian, din unirea a patru proprietăți - Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case - aparținând lui Paolo Panerai, CEO al Class Editori, acționarul majoritar al cunoscutei publicații Gambero Rosso și proprietar al altor trei podgorii renumite: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto și Gura di Mare. Cu ajutorul talentatului oenolog Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, Castellare și-a propus să producă  vinuri distincte, de cea mai înaltă calitate. Răsplătit de revista Decanter cu titlul de ”Cel mai bun oenolog din lume sub 40 de ani”, Alessandro respectă tradiția, dar, ancorat în prezent, are o abordare rară în Chianti: nu asamblează niciodată soiurile locale cu cele internaționale, cu toate că legea le permite în proporție de 20%. Pe lângă Chianti-urile sale unice (Chianti Classico de la Castellare este socotit unul dintre cele mai mari vinuri roșii din lume), el folosește și soiurile internaționale pentru a obține patru vinuri monovarietale mari.

Totodată, respectul pentru tradiție este însoțit de o preocupare permanentă pentru a inova. Astfel, s-a născut un proiect comun cu Universitatea din |Milano și cea din Florența: crearea primei podgorii experimentale din Chianti pentru a realiza selecția științifică a clonelor de Sangiovese / Sangioveto. De asemenea, la sfaturile eminentului oenolog francez Émile Peynaud, s-a trecut la structurarea clară a procedurilor din cramă și la folosirea baricurilor.

Pe scurt, o poveste care demonstrează că un echilibru corect între tradiție și inovație poate scoate tot ce-i mai bun din spectaculoasele vii ale Chianti-ului.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2018/2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile