Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale”

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale”
Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale”

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale”

93 Puncte James Suckling:”Nas de capsuni, rodii, lamai, flori de salcam, scortisoara si condimente dulci. Corp mediu, aciditate crocanta si tanini putin carnosi. Gust foarte placut si proaspat, deosebit de apetisant. Beti-l sau pastrati-l.”

185,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale” 

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Ciliegiolo - struguri recoltați manual, la mijlocul lui octombrie

Culoare: roșu-rubiniu închis, cu tente de granat  

Miros: note de cireșe amare, prune roșii și coacăze, frumos împletite cu tonuri masculine de vanilie, tutun și lemn de santal 

Gust: pregnant, proaspăt și persistent, fructuos, ierbos și picant, cu o mare intensitate aromatică, tanini catifelați și o plăcută notă afumată; sfârșit elegant, lung și picant        

Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar, sos bordelez, Bistecca alla Fiorentina, mistreț, trufe, brânzeturi maturate, blue cheese

Alcool:13,5 %

Temperatura de servire: 16-18°C

Potențial de învechire: 15-20 ani

Număr de sticle produse: 15.000

Maturat 14 luni în baricuri 50% noi și învechit 12 luni la sticlă.

Vă recomandăm să-l aerisiți cel puțin 30 de minute sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

93 Puncte James Suckling: ”Vinul emană arome de afine zdrobite și ciocolată neagră, cu adieri de cireșe negre. Corp mediu spre plin, tanini catifelați și aciditate proaspătă în postgust. Are nevoie de timp pentru a se deschide.”

Ediția 2014 - 91 Puncte Parker

Ediția 2013 - 94 Puncte Parker

Ediția 2012 - 93 Puncte Parker: ”Chianti Classico Riserva ”Il Poggiale” 2012 este un Sangiovese uimitor de plin și generos, cu un nivel vibrant de intensitate aromatică. În cazul în care Castellare di Castellina s-ar hotărî să producă un vin din gama Gran Selezione, Il Poggiale ar fi candidatul evident. Dar atât proprietarul Paolo Panerai cât și oenologul Alessandro Cellai se opun ideii. Strugurii provin dintr-o vie veche de 45 ani. Ei conferă straturi bogate de cireșe grase, ciocolată, stejar picant și ierburi arse. Toate aceste elemente se combină într-o manieră impecabilă. Beți-l între 2016-2026.”

2011 - 93+ Puncte Antonio Galloni, Vinous

        - 90 Puncte Wine Spectator

2010 și 2009 - 94 Puncte Parker

***

Castellare di Castellina este una dintre cele mai renumite podgorii din Toscana, născută din pasiunea pentru vin a lui Paolo Pannerai, mogul de presă și Vicepreședinte al clubului de fotbal Fiorentina. Înființată în anii 1970, în timpul așa-numitei ”Renașteri” a vinului italian, ea beneficiază de contribuția extraordinară a lui Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis. Director și oenolog, Alessandro este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani - în 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor patru podgorii ale grupului Castellare – Castellare di Castellina (Chianti), Rocca di Frassinello (Toscana Maremma), Feudi del Pisciotto (Sicilia) și Gurra di Mare (Sicilia),el face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene.

Castellare, prima investiție a lui Paolo Pannerai, s-a născut din unirea a patru ferme (Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case), cu scopul de a produce vin de cea mai înaltă calitate, combinând tradiția și inovația. Domeniul are 80 ha, dintre care 33 ha cu viță de vie și 20 ha cu măslini. Vițele au între 10 și 35 ani și cresc într-un amfiteatru natural, cu o excelentă expunere sud-estică. Drenarea bună a apei și solurile mixte de calcar, marlă, galestro (sol local pietros, tipic) și un pic de argilă, împreună cu randamentul scăzut fac ca vinurile să fie intense și foarte bine structurate, ceea ce le recomandă pentru o îmbătrânire lungă la sticlă.

Renumitele etichete ale vinurilor de la Castellare di Castellina reprezintă în fiecare an diferite păsări rare care trăiesc pe domeniu și simbolizează faptul că aici nu se folosesc produse chimice.

Respectul pentru vechile tradiții este oglindit în grija deosebită pentru vii și solurile împărțite în ”campi” (cele mai ușor de lucrat) și ”sodi” (parcele greu de lucrat, dar, totodată, cele mai bune pentru cultivarea viței de vie). De asemenea, Castellare respectă reglementările legale pentru Chianti Classico și folosește numai viță de vie toscană autohtonă pentru a produce unele dintre cele mai mari vinuri roșii din lume.

În ceea ce privește inovația, Castellare a înființat, împreună cu Universitatea din Milano, reprezentată de profesorul Attilio Scienza și cu Universitatea din Florența, prima podgorie experimentală din Chianti pentru a implementa prima selecționare științifică a clonelor de Sangiovese (numite local ”Sangioveto”). De asemenea, în urma unor studii minuțioase și a sfaturilor legendarului oenolog francez Émile Peynaud, Castellare a trecut la folosirea baricurilor și acordă o grijă deosebită tuturor operațiunilor din cramă.

Echilibrul dintre tradiție și inovație, munca asiduă și strădania constantă de a atinge calitatea maximă au dat roadele așteptate, Castellare fiind astăzi una dintre podgoriile de frunte ale Toscanei. Toate vinurile domeniului se dinsting prin calitate, eleganță și legătura strânsă cu pământul locului.

Nu în ultimul rând, Castellare este și o destinație turistică unică – vilele vechi, reconstruite de criticul de artă Cesare Brandi, situate în mijlocul viilor, într-o liniște întreruptă doar de păsări, le oferă turiștilor tot comfortul unui stil de viață modern, într-un loc de o frumusețe rară.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Ciliegiolo
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2015/2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile