Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva
Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva

93 Puncte Antonio Galloni/Vinous:

”Chianti Classico Riserva 2016 este seducător și extraordinar de nuanțat. Aromele de lavandă, mentă, salvie, tutun, condimente, piele și fructe negre/albăstrui îi conferă tone de complexitate și caracter. Acest Riserva super-clasic, cu corp mediu surprinde minunat stilul Castellare. Privit prin prisma raportului calitate-preț, Riserva este VINUL de cumpărat în acest interval de preț.”

135,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2016

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 95% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero

Culoare: roșu-rubiniu care tinde să devină granat pe măsură ce vinul îmbătrânește  

Miros: parfum intens de cireșe, lavandă, mentă, tutun și condimente

Gust: sec, complex și armonios, cu arome de fructe negre, flori, mentă și piele        

Recomandări gastronomice: ideal cu fripturi, carne albă și roșie, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 15.000

Perioada optimă de consum: 2021 - 2036

Fermentat în inox și maturat 15 luni în baric și alte 15 luni la sticlă.
93 Puncte Antonio Galloni/Vinous: ”Chianti Classico Riserva 2016 este seducător și extraordinar de nuanțat. Aromele de lavandă, mentă, salvie, tutun, condimente, piele și fructe negre/albăstrui îi conferă tone de complexitate și caracter. Acest Riserva super-clasic, cu corp mediu surprinde minunat stilul Castellare. Chiar mai important, Riserva 2016 reprezintă o valoare extraordinară. De fapt, privit prin prisma raportului calitate-preț, Riserva este VINUL de cumpărat în acest interval de preț.”
92 Puncte Wine Spectator: ”Bogat și sec, cu note de cireșe, fier și sânge, focalizat de ciditatea vioaie. Taninii sunt fermi și granulați, iar sfârșitul este lung și suculent. Echilibrat. Sangioveto și Canaiolo. Va fi cel mai bun între 2021 - 2036.”
92 Puncte Parker
91 Puncte James Suckling: ”Un Chianti Classico matur și dominat de aromele de prune, cu note intense de mure, vanilie și cutie de condimente. Rotund și crocant pe palatin, cu fructe negre abundente și sfârșit concentrat.”
Ediția 2015 - 93 Puncte Wine Spectator:  ”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
Ediția 2014 - 92 Puncte Wine Enthusiast
                 - 92 Puncte Doctor Wine
Ediția 2012 - 92 Puncte Parker: ”Oenologul Alessandro Cellai este foarte fericit cu această ediție și spune că este una dintre cele mai elegante din câte a făcut. Chianti Classico Riserva 2012 este un Sangiovese delicios și accesibil care evoluează încet în pahar, evidențiind arome pregnante de fructe sălbatice, petale de trandafir presate, pământ umed și tutun uscat. Fructul e briliant, tonic și zemos. În gură, vinul prezintă tanini catifelați și o mare persistență.”

***

Castellare di Castellina este una dintre cele mai renumite podgorii din Toscana, născută din pasiunea pentru vin a lui Paolo Pannerai, mogul de presă și Vicepreședinte al clubului de fotbal Fiorentina. Înființată în anii 1970, în timpul așa-numitei ”Renașteri” a vinului italian, ea beneficiază de contribuția extraordinară a lui Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis. Director și oenolog, Alessandro este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani - în 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor patru podgorii ale grupului Castellare – Castellare di Castellina (Chianti), Rocca di Frassinello (Toscana Maremma), Feudi del Pisciotto (Sicilia) și Gurra di Mare (Sicilia),el face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene.

Castellare, prima investiție a lui Paolo Pannerai, s-a născut din unirea a patru ferme (Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case), cu scopul de a produce vin de cea mai înaltă calitate, combinând tradiția și inovația. Domeniul are 80 ha, dintre care 33 ha cu viță de vie și 20 ha cu măslini. Vițele au între 10 și 35 ani și cresc într-un amfiteatru natural, cu o excelentă expunere sud-estică. Drenarea bună a apei și solurile mixte de calcar, marlă, galestro (sol local pietros, tipic) și un pic de argilă, împreună cu randamentul scăzut fac ca vinurile să fie intense și foarte bine structurate, ceea ce le recomandă pentru o îmbătrânire lungă la sticlă.

Renumitele etichete ale vinurilor de la Castellare di Castellina reprezintă în fiecare an diferite păsări rare care trăiesc pe domeniu și simbolizează faptul că aici nu se folosesc produse chimice.

Respectul pentru vechile tradiții este oglindit în grija deosebită pentru vii și solurile împărțite în ”campi” (cele mai ușor de lucrat) și ”sodi” (parcele greu de lucrat, dar, totodată, cele mai bune pentru cultivarea viței de vie). De asemenea, Castellare respectă reglementările legale pentru Chianti Classico și folosește numai viță de vie toscană autohtonă pentru a produce unele dintre cele mai mari vinuri roșii din lume.

În ceea ce privește inovația, Castellare a înființat, împreună cu Universitatea din Milano, reprezentată de profesorul Attilio Scienza și cu Universitatea din Florența, prima podgorie experimentală din Chianti pentru a implementa prima selecționare științifică a clonelor de Sangiovese (numite local ”Sangioveto”). De asemenea, în urma unor studii minuțioase și a sfaturilor legendarului oenolog francez Émile Peynaud, Castellare a trecut la folosirea baricurilor și acordă o grijă deosebită tuturor operațiunilor din cramă.

Echilibrul dintre tradiție și inovație, munca asiduă și strădania constantă de a atinge calitatea maximă au dat roadele așteptate, Castellare fiind astăzi una dintre podgoriile de frunte ale Toscanei. Toate vinurile domeniului se dinsting prin calitate, eleganță și legătura strânsă cu pământul locului.

Nu în ultimul rând, Castellare este și o destinație turistică unică – vilele vechi, reconstruite de criticul de artă Cesare Brandi, situate în mijlocul viilor, într-o liniște întreruptă doar de păsări, le oferă turiștilor tot comfortul unui stil de viață modern, într-un loc de o frumusețe rară.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 95% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2017/2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile