Castellare di Castellina Chianti Classico

Castellare di Castellina Chianti Classico
Castellare di Castellina Chianti Classico

Castellare di Castellina Chianti Classico

92 Puncte Vinous/Antonio Galloni:

”Chianti Classico 2018 este pur și simplu un vin vesel. Aromele vioaie de cireșe, aciditatea puternică și notele florale dulci străbat un vin translucid, super-expresiv și extraordinar de bine făcut. Puritatea aromelor este remarcabilă. Despre asta vorbim când spunem Sangiovese și Chianti Classico. Cea mai bună de până acum, ediția 2018 este valoare pură. N-o pierdeți.”

98,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico 2018

Perioada optimă de consum: 2019-2025

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo

Culoare: roșu-rubiniu strălucitor

Miros: buchet complex și delicat, cu note de cireșe, tutun, pământ ars de soare și o aluzie de lemn de cedru

Gust: echilibrat și armonios, cu structură fermă, aciditate răcoritoare și arome de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru; tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent

Recomandări gastronomice: paste cu sos roșu, vită, iepure, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C  

Număr de sticle produse: 110.000

Maturat 7 luni în baricuri vechi și 7 luni la sticlă.

92 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Chianti Classico 2018 este pur și simplu un vin vesel. Aromele vioaie de cireșe, aciditatea puternică și notele florale dulci străbat un vin translucid, super-expresiv și extraordinar de bine făcut. Atât de vibrant și incredibil de delicios. Puritatea aromelor este remarcabilă. Stejarul mai are nevoie de un pic de timp pentru a se integra complet. Asta înseamnă Sangiovese (Sangioveto, cum i se spune prin partea locului) și Chianti Classico. Cea mai bună de până acum, ediția 2018 este valoare pură. N-o pierdeți.”
91 Puncte James Suckling: ”Buchet și arome de cireșe dulci și vanilie. Corp mediu spre plin, tanini rotunzi și sfârșit fructat. Bine făcut. Delicios.”

Ediția 2017 - Locul 17 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 94 Puncte: ”Un filon pur de cireșe și mure definește acest vin roșu intens și rasat, care este ferm și tensionat, cu echilibru frumos și un postgust persistent, cu arome vibrante de fruct, grafit și tutun. Sangioveto și Canaiolo. Beți-l acum sau până în 2033.”

Ediția 2016 - 91 Puncte Wine & Spirit: ”Aromele acestui vin se situează clar în tabăra fructelor roșii, etalând tonuri de cireșe zemoase care sunt propulsate de aciditatea savuroasă. Taninii fermi ghidează fructul fără a-l agresa, iar vinul dobândește note piperate înainte de sfârșitul care se încheie cu o componentă minerală foarte plăcută.”

                - 90 Puncte James Suckling: ”Arome abundente de coajă de portocală rasă, piatră, coacăze și cireșe proaspete care conduc spre un vin cu corp mediu, cu tanini fermi și mătăsoși. Sfârșit proaspăt. O combinație frumoasă de aciditate proaspătă și fructuozitate pură.” 

Ediția 2015 - 90 Puncte Parker: ”E clar că nu poți da greș cu un vin atât de puternic și prietenos cu mâncarea. Chianti Classico 2015 (95% Sangioveto și 5% Canaiolo) nu este un vin deosebit de complex, dar stă foarte bine la alte nivele. Are o saturație frumoasă a culorii, care denotă textură și extractivitate. Buchetul este încântător și vioi, cu note de cireșe negre, compot de mure, stejar și pâine prăjită.” 

Ediția 2014 - 88 Puncte Parker: ”Strugurii pentru Chianti Classico au fost fermentați parțial în inox, iar restul, în baric. Apoi, vinul, a fost mutat în cuve de ciment, timp de opt luni, pentru a se liniști și a-și dobândi prospețimea plină de fruct. O expresie reușită, cu o abordare ușoară, dar curată și cu o siluetă frumoasă. Strugurii provin din diverse loturi ale proprietății. Buchetul emană tonuri vioaie de fructe de pădure, iar gustul este mătăsos și suplu.”

Ediția 2013 - 91 Puncte Parker

Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling 

***   

Castellare di Castellina este una dintre cele mai renumite podgorii din Toscana, născută din pasiunea pentru vin a lui Paolo Pannerai, mogul de presă și Vicepreședinte al clubului de fotbal Fiorentina. Înființată în anii 1970, în timpul așa-numitei ”Renașteri” a vinului italian, ea beneficiază de contribuția extraordinară a lui Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis. Director și oenolog, Alessandro este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani - în 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor patru podgorii ale grupului Castellare – Castellare di Castellina (Chianti), Rocca di Frassinello (Toscana Maremma), Feudi del Pisciotto (Sicilia) și Gurra di Mare (Sicilia),el face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene.

Castellare, prima investiție a lui Paolo Pannerai, s-a născut din unirea a patru ferme (Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case), cu scopul de a produce vin de cea mai înaltă calitate, combinând tradiția și inovația. Domeniul are 80 ha, dintre care 33 ha cu viță de vie și 20 ha cu măslini. Vițele au între 10 și 35 ani și cresc într-un amfiteatru natural, cu o excelentă expunere sud-estică. Drenarea bună a apei și solurile mixte de calcar, marlă, galestro (sol local pietros, tipic) și un pic de argilă, împreună cu randamentul scăzut fac ca vinurile să fie intense și foarte bine structurate, ceea ce le recomandă pentru o îmbătrânire lungă la sticlă.

Renumitele etichete ale vinurilor de la Castellare di Castellina reprezintă în fiecare an diferite păsări rare care trăiesc pe domeniu și simbolizează faptul că aici nu se folosesc produse chimice.

Respectul pentru vechile tradiții este oglindit în grija deosebită pentru vii și solurile împărțite în ”campi” (cele mai ușor de lucrat) și ”sodi” (parcele greu de lucrat, dar, totodată, cele mai bune pentru cultivarea viței de vie). De asemenea, Castellare respectă reglementările legale pentru Chianti Classico și folosește numai viță de vie toscană autohtonă pentru a produce unele dintre cele mai mari vinuri roșii din lume.

În ceea ce privește inovația, Castellare a înființat împreună cu Universitatea din Milano, reprezentată de profesorul Attilio Scienza, și cu Universitatea din Florența prima podgorie experimentală din Chianti pentru a implementa prima selecționare științifică a clonelor de Sangiovese (numite local ”Sangioveto”). De asemenea, în urma unor studii minuțioase și a sfaturilor legendarului oenolog francez Émile Peynaud, Castellare a trecut la folosirea baricurilor și acordă o grijă deosebită tuturor operațiunilor din cramă.

Echilibrul dintre tradiție și inovație, munca asiduă și strădania constantă de a atinge calitatea maximă au dat roadele așteptate, Castellare fiind astăzi una dintre podgoriile de frunte ale Toscanei. Toate vinurile domeniului se dinsting prin calitate, eleganță și legătura strânsă cu pământul locului.

Nu în ultimul rând, Castellare este și o destinație turistică unică – vilele vechi, reconstruite de criticul de artă Cesare Brandi, situate în mijlocul viilor, într-o liniște întreruptă doar de păsări, le oferă turiștilor tot comfortul unui stil de viață modern, într-un loc de o frumusețe rară.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile