Castellare di Castellina Chianti Classico

Castellare di Castellina Chianti Classico
Castellare di Castellina Chianti Classico

Castellare di Castellina Chianti Classico

Buchet complex si delicat, cu note de de cirese amare, lamaie si ace de brad. Pe palatin, este echilibrat, cu corp mediu, structura buna, aciditate integrata, tanini fini si sfarsit lung, persistent.

115,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico 2021

Perioada optima de consum: 2024-2031

Producator: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo

Culoare: rosu-rubiniu stralucitor

Miros: buchet complex si delicat, cu note de de cirese amare, lamaie si ace de brad

Gust: echilibrat, cu corp mediu, structura buna, aciditate integrata, tanini fini si sfarsit lung, persistent

Recomandari gastronomice: paste cu sos rosu, vita, iepure, branzeturi maturate

Temperatura de servire: 16-18°C

Numar de sticle produse: 110.000

Maturat 7 luni in baricuri vechi si 7 luni la sticla.
Editia 2019 - 92 Puncte Wine Spectator: ”Arome distincte de grafit si eucalipt introduc un nucleu aromatic de cirese negre coapte si zemoase, coacaze negre, gudron si tutun. Taninos dar echilibrat intr-un fel tineresc, exuberant, cu sfarsit persistent, pe note balsamice si de fruct.”
- 92 Puncte Vinous: ”Chianti Classico 2019 este o introducere superba la vinurile Castellare. Proaspat si frumos parfumat, plin de energie, 2019 este eleganta intruchipata. Flori zdrobite, aciditate proaspata, arome de cedru si fructe rosii de padure. Un vin vibrant, profund si plin de caracter. Mi-a placut foarte mult.”

Editia 2018 - 92 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Chianti Classico 2018 este pur si simplu un vin vesel. Aromele vioaie de cirese, aciditatea puternica si notele florale dulci strabat un vin translucid, super-expresiv si extraordinar de bine facut. Atat de vibrant si incredibil de delicios. Puritatea aromelor este remarcabila. Stejarul mai are nevoie de un pic de timp pentru a se integra complet. Asta inseamna Sangiovese (Sangioveto, cum i se spune prin partea locului) si Chianti Classico. Cea mai buna de pana acum, editia 2018 este valoare pura. N-o pierdeti.”
- 91 Puncte James Suckling: ”Buchet si arome de cirese dulci si vanilie. Corp mediu spre plin, tanini rotunzi si sfarsit fructat. Bine facut. Delicios.”
Editia 2017 - Locul 17 in Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 94 Puncte: ”Un filon pur de cirese si mure defineste acest vin rosu intens si rasat, care este ferm si tensionat, cu echilibru frumos si un postgust persistent, cu arome vibrante de fruct, grafit si tutun. Sangioveto si Canaiolo. Beti-l acum sau pana in 2033.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile