Argiano Rosso di Montalcino

Argiano Rosso di Montalcino
Argiano Rosso di Montalcino

Argiano Rosso di Montalcino

Buchet intens, tipic toscan de cirese si violete, cu tonuri eterice. Avand stilul elegant si vibrant al casei, vinul este echilibrat si concentrat, cu arome de fructe rosii de padure, cirese si condimente. Corp mediu, concentrat, cu tanini moi si sfarsit persistent.

99,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Argiano Rosso di Montalcino 2020

Perioada optima de consum: 2020-2024

Producator: Argiano - DOC Montalcino, Toscana

Soi: 100% Sangiovese Grosso
Culoare: rosu-rubiniu vivace
Miros: buchet intens, tipic toscan de cirese si violete, cu tonuri eterice
Gust: cu stilul elegant si vibrant al casei, vinul este echilibrat si concentrat, cu arome de fructe rosii de padure, cirese si condimente; corp mediu, concentrat, cu tanini moi si sfarsit persistent
Facut din struguri culesi si triati manual. Maturat in butoaie frantuzesti la a doua folosire si in butoaie slavone mari.
Recomandari gastronomice: un vin foarte prietenos cu mancarea, merge bine cu carne rosie, vitel, paste, pui, ciuperci sau trufe, risotto, porc cu sos, bruschette, branza

Temperatura de servire: 16-18°C

Caracterizarea oenologului: ”Rosso di Montalcino, facut din Sangiovese 100%, este o alta expresie a traditiei si terroir-ului din Montalcino. Rosso de la Argiano are un pedigree nobil si este produs din struguri care cresc in jurul domeniului. Soiul se numeste Sangiovesse Grosso, o clona selectionata care s-a adaptat perfect la solul din Argiano; acest vin este facut cu aceeasi grija si atentie pe care le acordam Brunello-ului, de la managementul viei pana la imbuteliere.

Rosso di Montalcino are o culoare rosu-rubiniu inchis si corp mediu, cu o concentratie optima la mijlocul palatului. Elegant in gura, este echilibrat si are arome ispititoare de fructe rosii, violete, menta si pamant. Un vin generos, cu tanini moi, catifelati care ii satisfac pe toti iubitorii de Sangiovese. Companionul perfect pentru orice masa, este ideal cu carne rosie, vitel, bruschette si toate tipurile de branza si paste. Un vin care aduce eleganta la orice masa.”
Editia 2019 - 95+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer: ”Chiar si in Rosso gasim caracterul crocant si savoarea tipice strugurilor de la Argiano. Facut din 100% Sangiovese, vinul debuteaza cu un buchet de fructe rosii mici si coacaze rosii urmate de aluzii de dafin, balsamice, de tufaris mediteraneean si tente de iod la sfarsit. In gura, este dens, cu tanini savurosi si postgust fructat.”

Editia 2018 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin realmente echilibrat, cu parfum si arome de cirese, coaja rasa de lamaie si adieri de cedru. Corp mediu spre plin. Final structurat si rasat. Beti-l acum.”

Rosso di Montalcino este fratele mai mic al celebrului Brunello di Montalcino.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 100% Sangiovese Grosso
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Oferte speciale

Toate promoțiile