Argiano Rosso di Montalcino

Argiano Rosso di Montalcino
”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”
”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”
90 Puncte Wine Spectator: ”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”
Ediția 2014 - 87 Puncte Cellar Tracker
Ediția 2013 - 89 Puncte Parker: ”Argiano Rosso di Montalcino 2013 este un vin plin și vesel în care notele apăsate de cireșe sunt acompaniate de tonuri minerale prăfoase. În gură, are o dulceață remarcabilă, asortată cu arome de fructe proaspete și cu aciditatea naturală a Sangiovese-ului. Ar fi minunat să asociați acest vin cu un preparat ușor dulceag, cum ar fi paste simple cu sos proaspăt de roșii. (Încă tânăr la momentul evaluării.)”
Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling: ”Cu adevărat delicios. Nas de gumă de mestecat cu căpșuni și gudron, oțet balsamic cu prune coapte. Gust taninos, savuros, cu nuanțe de boabe de cafea și ciuperci de stâncă. Sfârșit lung, rotund. Beți-l acum sau în 2016.”
- 90 Puncte Wine Spectator
Ediția 2011 - 90 Puncte Wine Spectator; 15,5 Puncte Jancis Robinson
Ediţia 2009 - 2 Pahare Gambero Rosso
Ediţia 2007 - 90 Puncte Parker
Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.
Recomandări gastronomice: un vin foarte prietenos cu mâncarea, merge bine cu carne roșie, vițel, paste, pui, ciuperci sau trufe, risotto, porc cu sos, bruschette, brânză.
Temperatura de servire: 16-18°C.