Argiano Rosso di Montalcino

Argiano Rosso di Montalcino
Argiano Rosso di Montalcino

Argiano Rosso di Montalcino

”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”

96,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

90 Puncte Wine Spectator: ”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”

Ediția 2014 - 87 Puncte Cellar Tracker

Ediția 2013 - 89 Puncte Parker”Argiano Rosso di Montalcino 2013 este un vin plin și vesel în care notele apăsate de cireșe sunt acompaniate de tonuri minerale prăfoase. În gură, are o dulceață remarcabilă, asortată cu arome de fructe proaspete și cu aciditatea naturală a Sangiovese-ului. Ar fi minunat să asociați acest vin cu un preparat ușor dulceag, cum ar fi paste simple cu sos proaspăt de roșii. (Încă tânăr la momentul evaluării.)” 

Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling: ”Cu adevărat delicios. Nas de gumă de mestecat cu căpșuni și gudron, oțet balsamic cu prune coapte. Gust taninos, savuros, cu nuanțe de boabe de cafea și ciuperci de stâncă. Sfârșit lung, rotund. Beți-l acum sau în 2016.”

                  -  90 Puncte Wine Spectator

Ediția 2011 - 90 Puncte Wine Spectator; 15,5 Puncte Jancis Robinson

Ediţia 2009 - 2 Pahare Gambero Rosso 

Ediţia 2007 - 90 Puncte Parker

Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.

Recomandări gastronomice: un vin foarte prietenos cu mâncarea, merge bine cu carne roșie, vițel, paste, pui, ciuperci sau trufe, risotto, porc  cu sos, bruschette, brânză.

Temperatura de servire: 16-18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 100% Sangiovese Grosso
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile