Varvaglione 12 e Mezzo Fashion Edition - Primitivo del Salento

Varvaglione 12 e Mezzo Fashion Edition - Primitivo del Salento
Varvaglione 12 e Mezzo Fashion Edition - Primitivo del Salento

Varvaglione 12 e Mezzo Fashion Edition - Primitivo del Salento

Parfum intens de prune coapte și gem de cireșe, cu o adiere de cacao. Gust foarte elegant și catifelat, bine structurat, cu tanini bine integrați și sfârșit lung, pe note de vanilie și cacaco. Dacă adăugăm și eticheta modernă, inspirată de creațiile marilor case de modă, oaspeții dumneavoastră vor ști că sunt răsfățați!

94 Puncte Luca Maroni

48,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Varvaglione 12 e Mezzo Primitivo del Salento 

Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Taranto, Puglia

Soi: Primitivo (Zinfandel)

Culoare: roșu-rubiniu   

Miros: parfum intens de prune coapte și gem de cireșe, cu o adiere de cacao

Gust: foarte elegant și catifelat, ușor aromatic, cu sfârșit lung, pe note de vanilie și cacaco; structură foarte bună, tanini bine integrați        

Maturat 3-6 luni în butoaie de stejar american.

94 Puncte Luca Maroni

Medalie de Aur, International Wine Challenge Vienna

Ediția 2016 - 90 Puncte Luca Maroni

Medalie de Argint - International Wine Challenge Viena

Ediția 2015 - 90 Puncte Luca Maroni

Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.

Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională,  ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.

Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.

Recomandări gastronomice: preparate de carne cu sos, friptură de porc sau miel, coste de vițel cu mazăre, vânat cu sos, brânză de capră sau cu un desert special: parfait de migdale cu sos de ciocolată amară.

Temperatura de servire: 18°C.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Primitivo (Zinfandel)
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile