Montemajor ”Equinox ” Aglianico Rosso Amabile IGT

Montemajor ”Equinox ” Aglianico Rosso Amabile IGT
Montemajor ”Equinox ” Aglianico Rosso Amabile IGT

Montemajor ”Equinox ” Aglianico Rosso Amabile IGT

Miros intens, cu note florale, de cireșe, fructe roșii și mirodenii. Gust proaspăt, bogat, catifelat și echilibrat, cu structură frumoasă și arome de fructe roșii și mirodenii. Postgust persistent.

75,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Montemajor ”Equinox” Aglianico Rosso Amabile

Producător: Azienda Montemajor - Campania

Soi: Aglianico și Piedirosso - struguri culeși manual, de Echinox (21 septembrie 2017, când ziua a fost egală cu noaptea)

Culoare: roșu-rubiniu strălucitor

Miros: intens, cu note florale, de cireșe, fructe roșii și mirodenii

Gust: proaspăt, bogat, catifelat și echilibrat, cu structură frumoasă și arome de fructe roșii și mirodenii; postgust persistent

Recomandări gastronomice: supă de legume, miel, grătar de carne albă, paste, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 15-18°C

Maturat 6 luni în baricuri la a doua folosire.

***

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

 

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Aglianico și Piedirosso - struguri culeși manual, de Echinox (21 septembrie 2017, când ziua a fost egală cu noaptea)
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile