Budureasca Prima Stilla Rosé Sec

Budureasca Prima Stilla Rosé Sec
Prima Stilla Rose BUDUREASCA

Budureasca Prima Stilla Rosé Sec

Vin spumant de culoare roz pal cu arome și gust de zmeură și petale de trandafir. Postgustul este complex și bine echilibrat, iar perlajul, compus din bule fine și uniforme, persistă timp de până la patru ore. Obținut integral din struguri atent selecționați de Pinot Noir.Se recomandă servirea spumantului ca atare, la petreceri sau ocazii speciale. Se poate combina cu sushi, gustări reci din somon afumat sau fructe de mare, carpaccio cu bresaola și rucola. Se poate combina de asemenea cu brânzeturi franțuzești.


129,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii folosiți pentru obținerea acestui vin au fost culeși manual și timpuriu, când nu atinseseră încă maturitatea deplină, pentru a conferi o aciditate ridicată și o efervescență tipică spumantelor din clasa premium. Prima Stilla Rose Sec 2016 a fost creat 100% din struguri de Pinot Noir.

Odată ajunși în cramă, o importanță sporită a fost acordată presării strugurilor. Presarea s-a realizat în 3 etape, dintre care prima etapă a însemnat aplicarea unei presiuni foarte delicate de <1 bar, pentru a obține cel mai bun suc din struguri. Această parte a fost esențială pentru obținerea unei baze finale de vin spumant de cea mai bună calitate.

Spumantul Prima Stilla Rose Sec 2016 a fost vinificat prin metoda tradițională (sau Champenoise). Vinul a avut parte de dublă fermentație: mai întâi în tancuri de inox, apoi în sticlă. Apoi a fost învechit 36 de luni, pentru a oferi spumantului complexitatea și structura dorite de către oenologul nostru.

Temperatura de servire: 6 - 8°C.

Asocieri culinare:Se poate combina cu sushi, gustări reci din somon afumat sau fructe de mare, carpaccio cu bresaola și rucola. Se poate combina de asemenea cu brânzeturi franțuzești.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - N/A
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 11%
  • Culoare - Rose

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile