Tamaioasa Roza Prestige Domeniul Coroanei Segarcea

Tamaioasa Roza Prestige Domeniul Coroanei Segarcea
Tamaioasa Roza Prestige Domeniul Coroanei Segarcea - vin rose demidulce

Tamaioasa Roza Prestige Domeniul Coroanei Segarcea

Un vin cu arome distinctive de piersica bine coapta, caise albe si fructe rosii de padure care construiesc un buchet delicat dar puternic. In gust se regasesc aceleasi arome, insa finalul lasa in urma o nota lunga de petale si dulceata de trandafir.

Argint – Vinalies Internationales Franta 2022

99,99 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Tamaioasa Roza Prestige Domeniul Coroanei Segarcea

Tămâioasă Roză sinonim cu Muscat Rouge de Frontignan. Face parte din aceeași famile cu Tămâioasa Românească.
Domeniul Coroanei Segarcea dispune de 13,3 ha cu acest soi, dintre care 1,3 ha reprezintă plantaţia mamă, veche de peste 100 de ani. Din această suprafaţă s-au prelevat ochi pentru altoire și s-a înființat o plantație nouă, de 12 ha.

Note de degustare:

Un soi salvat de la extincţie, o dată cu relansarea, după 2002, a podgoriei din Segarcea, a reuşit să îşi găsească recunoaşterea internaţională în doar câţiva ani de existenţă pe piaţă, cucerind Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux, în 2012. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentă spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltă distincţie. Aromele distinctive – de piersică bine coaptă, caise albe şi fructe roşii de pădure – construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regăsesc aceleași arome, însă finalul lasă în urmă o notă lungă de petale și dulceață de trandafiri.

Metoda de vinificaţie:

Strugurii s-au cules manual la un nivel de maturitate de 256 g zahăr/litru şi s-au desciorchinat. Bogăţia de arome se găseşte în pieliţa boabelor şi de aceea, pentru a se extrage, s-a făcut o macerare peliculară, timp de 24 de ore, la o temperatură de 8ºC-10 ºC. În urma macerării s-a extras şi culoare. A urmat o presare uşoară, iar mustul obţinut a fermentat timp de 21 zile, în cisterne de inox cu temperatură controlată, între 15ºC -18 ºC. Pentru a rămâne cu rest de zahar nefermentat, s-a oprit fermentarea prin răcirea rapidă la 5-7 °C.

Asociere culinara: se serveşte cu mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv.

Temperatura de servire: 8-10°C

Caracteristici

  • Clasificare - Demidulce
  • Soi - Tamaioasa Roza
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020/2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Rose

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile