Cuvee Amaury SERVE

Cuvee Amaury SERVE
Cuvee Amaury SERVE

Cuvee Amaury SERVE

Miros complex, fructul pasiunii, mango, flori de soc, frunza de tomata, ardei verde, mar Granny Smith, fan cosit, lemn, vanilie.
Gust crocant, cremos, mar golden bine copt, avocado, echilibrat, mineral, post gust lung. Maturare timp de 4 luni in baricuri frantuzesti
Editie limitata: 7419 sticle numerotate individual din recolta 2024
Medalii Obtinute:
Wine Enthusiast April 2021 USA - Cuvée Amaury 2017 - 89 pct
Wine Advocate USA 2021 - Cuvée Amaury 2017 - 89 pct

107,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Anul 2024 a fost unul deosebit pentru SERVE Winery, marcand 30 de ani de activitate si debutul unei noi ere. A fost un moment de tranzitie intre generatii in conducerea afacerii (Silviana Petre-Badea si Paul Badea) si in productia de vinuri, cu tanarul oenolog Sabin Banita preluand fraiele.

Totusi, recolta anului 2024 nu a fost lipsita de provocari. A fost un an extrem de calduros si secetos pentru Dealu Mare, ceea ce a pus la incercare atat viticultorii, cat si oenologii, din perspectiva cantitatii si calitatii strugurilor. Productia a fost cu 50% mai mica fata de media ultimilor 5 ani. In ciuda acestor conditii, calitatea strugurilor a fost principalul nostru obiectiv. Am luat masuri preventive si directe pentru a limita efectele negative ale temperaturilor ridicate si secetei, recoltand manual si selectand cu atentie struguri de o calitate superioara. Momentul recoltarii a fost stabilit pe baza analizelor de laborator si al observatiilor atente ale oenologului

Pentru acest cuvée, strugurii au fost culesi manual din plantatiile noastre infiintate in 2006, 2009 si 2012, situate in treimea mijlocie si superioara a versantului din zona Ceptura. Aici, terenul beneficiaza de o expunere estica si nord-estica, cu o panta ce variaza intre 20 si 40%, fiind partial terasat, iar solul este argilo-calcaros, bine aprovizionat cu elemente nutritive. Strugurii au fost transportati in cutii de 200-250 kg la crama, unde au fost raciti inainte de desciorchinare, ajungand in presa pneumatica sub protectie de gheata carbonica.

Vinificatia a fost realizata separat pe loturi mici si soiuri. Sauvignon Blanc si Chardonnay a fost fermentat in baricuri de 1-2 ani, de 225-400 litri din lemn francez cu ardere usoara, beneficiind de un control atent al temperaturii si de maturare pe drojdie timp de 3 luni. Riesling de Rin a fost vinificat in inox, iar apoi mutat in baricuri de 2 ani din lemn francez cu capace nearse si de acacia, la finalul fermentatiei alcoolice (densitate 1010), unde a ramas inca 2 luni pe drojdii.

Asamblajul final a fost realizat dupa aproximativ 4 saptamani de experimente si ajustari, cu scopul de a pune in valoare cat mai bine expresia terroir-ului si a soiurilor, pentru a crea un vin cu adevarat special.

Temperatura de servire: 10- 13 °C.

Asocieri culinare: Preparate din carne alba, peste, miel sau porc la gratar


Potentialul de invechire: minimum 10 ani

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc 70%, Riesling de Rin 20%, Chardonnay 10%
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2024
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb
  • Apelatie - Dealu Mare DOC
  • Garantie SGR - 0.50 LEI

Oferte speciale

Toate promoțiile