Prince Stirbey Feteasca Regala Fata Din Butoi

Prince Stirbey Feteasca Regala Fata Din Butoi
Prince Stirbey Feteasca Regala Fata Din Butoi

Prince Stirbey Feteasca Regala Fata Din Butoi

Dupa o invechire de mai bine de un an in sticle, acest vin arata potentialul extraordinar al soiului de struguri de Feteasca Regala – soiul blazon al soiurilor de struguri albi din Romania: un buchet intens de fructe coapte si condimente, urmat de o structura densa si armonioasa in gura, integrand perfect influenta maturarii in butoi in textura naturala de taninuri fine de la struguri.

105,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

In prima parte a secolului XX exista o revista satirica „Furnica“, plina de comentarii amuzante si umoristice despre viata politica, culturala si sociala din perioada respectiva.

Printul Barbu Stirbey aprecia foarte mult aceasta revista si a folosit-o drept cale de comunicare cu consumatorii, prin mai multe reclame – toate pline de umor, care prezinta sticle Stirbey – unele plasate mai evident, altele mai subtil.

O reclama care ne-a placut mult reprezinta o fata vesela, incoronata cu o coronita de struguri, care traieste intr-un butoi.

Reclama ne-a inspirat la o eticheta-ghicitoare: Ce vin ar putea sa fie in spatele acestei etichete…?

Fata ne duce cu gandul la o Feteasca… Si fata fiind incoronata, ar putea sa fie o Feteasca Regala… Si fata care petrece tineretea ei intr-un butoi ar putea sa fie o Feteasca Regala, fermentata si maturata in acest butoi…

Astfel, in 2015 am facut un vin: din struguri de Feteasca Regala din Via Pencovici, fermentat in butoaie de stejar romanesc de 300 litri, si maturat in aceste butoaie timp de doi ani.

Acest vin alb cu textura similara unui vin rosu elegant poate sa insoteasca antreuri gustoase – ca de exemplu un platou de mezeluri sau branzeturi maturate – la fel ca si un crap in saramura sau sarmale cu mamaliga, dar la fel de bine si un miel la gratar sau un filet de vita cu cartofi rozmarin sau legume la gratar: poate sa preia uneori – ca de exemplu intr-o zi calda de vara – locul vinului rosu, care atunci ar fi prea greu si obositor.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Regala
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile