Muga Blanco

Muga Blanco
Muga Blanco

Muga Blanco

Culoare: galben-pai stralucitor cu tente verzui
Miros: parfum sprintar de mere verzi si citrice indulcite de notele de cofetarie conferite de drojdiile fine si de tonurile picante date de stejarul de cea mai buna calitate
Gust: atac proaspat, mineral si matasos care acopera rapid toata gura exprimand volumul si complexitatea produse de drojdiile fine care, impreuna cu nuantele malice, ii confera o mare persistenta

65,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Recomandari gastronomice: salata cu carne de pui sau fructe de mnare, peste alb, creveti, scoici, fructe de mare, paella, gazpacho, sparanghel, preparate afumate, branzeturi semi-maturate
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 8°C
Perioada optima de consum: 2018-2021
Fermentat in baricuri frantuzesti noi. Dupa fermentare, vinul este lasat pe drojdii timp de trei luni, inainte de imbuteliere.

  • 92 Puncte James Suckling: ”Extrem de parfumat, cu arome de piersica alba si mar feliat impletite cu adieri de piatra. Corp plin, compact si bine facut. Aciditate si intensitate foarte bune.”
  • 90+ Puncte Parker: Muga Blanco 2016 nu mai este etichetat ca fiind ”Fermentado en Barrica” (fermentat in baric), deoarece Muga a decis ca nu vrea ca accentul sa cada pe procesul de productie si nu pe loc. Vinul este, in continuare, majoritar Viura, cu un pic de Malvasia Riojana si un procent mic de alte soiuri, inclusiv Tempranillo Blanco, Garnacha Blanca, Maturana Blanca si Turruntes. A fost fermentat in butoaie de 225 si 500 litri, unde a stat in contact cu drojdiile fine din octombrie pana in februarie. Efectul stejarului pare sa fie mai mic. Vinul este usor balsamic, cu note usoare de drojdie si e vioi pe palatin, unde aromele sunt curate si focusate, cu o intensitate buna. Muga este foarte interesata de aportul adus cupajului de Garnacha Blanca. 200.000 de sticle produse.

Responsabilitatea pentru vinurile albe si roze ii revine acum lui Isaac Muga, in timp ce fratele lui Jorge face toate rosiile. Am gustat toate albele si rozeurile disponibile, ca sa vad ce se intampla. A aparut un nou roze de top, Flor de Muga, si continua sa lucreze la un nou vin alb, facut majoritar din Viura, Garnacha Blanca si Maturana Blanca, care va iesi, probabil, pe piata in 2018. A fost o degustare lunga si ralaxata, in care au adus si cateva editii mai vechi atunci cand am discutat despre asemanarile dintre diferiti ani, asa ca pot sa va dau cateva opinii despre evolutia unor vinuri mai vechi. O teama comuna in regiune (si intr-o mare parte a Spaniei) este legata de lipsa productiei din 2017. Cand am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus ca ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. In ceea ce priveste vinurile rosii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea sa fie una dintre cele mai reusite editii ale acestui vin clasic, cu potential mare de invechire. Odata cu editia 2015, revine in scena Aro, vinul facut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Doua vinuri pe care sa le cumparati si sa le ascundeti in pivnita...”, Luis Gutierrez


Editia 2015

  • 91 Puncte James Suckling
  • 90 Puncte Parker

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 90% Viura, 10% Malvasía și Garnacha alb
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile