Davino Revelatio

Davino Revelatio
DAVINO BLANC Revelatio 2013 - vin alb sec

Davino Revelatio

Notele elegante de fruct bine copt ale Sauvignon-ului se imbina fara cusur cu cele "verzi" si usor mai crude ale Fetestii Albe. Cu miros fin, intens, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
Gustativ, atacul este mediu ca intensitate, precis, elegant. Aciditatea este excelent integrata deja iar finalul este neasteptat de lung si de expresiv.

109,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Davino Revelatio

Sauvignon Blanc, Feteasca Alba. Soiurile sunt vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea Gardului”, Tehnologia de vinificatie de tip reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate.
Un procent de 25% din Sauvignon a fost partial fermentat si maturat in barique de stejar romanesc, cu tratament de doaga “fiarta”. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratie peliculara 5-6 ore la 12-15°C. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Fermentatie alcoolica in vase mici de inox de 70-80 Hl la 10-12°C cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 6 luni pentru Sauvignon.

ASOCIERE CULINARA: Aperitiv, peste, fructe de mare.

Temperatura de servire: 12°C

Categorie: Vin alb

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Alba, Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,6%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile