MaxiMarc Feteasca Regala
MaxiMarc Feteasca Regala
Culoare galben auriu. Nas predominat de miere de tei, polen si flori de camp, dar si de nuante de plante aromatice (cimbru). Mineralitate intensa, cu postgust de caise albe si citrice.
Culoare galben auriu. Nas predominat de miere de tei, polen si flori de camp, dar si de nuante de plante aromatice (cimbru). Mineralitate intensa, cu postgust de caise albe si citrice.
Expunerea vestica si solul calcaros pe care se afla plantata via de Feteasca Regala ii confera un proces complex de maturare pe planta. Strugurii au fost culesi la jumatatea lunii septembrie si lasati la macerare timp de 12 de ore. Fermentarea a fost facuta in inox si maturarea pe drojdiile fine, timp de opt luni. 10% a fost fermentat in baricuri noi de stejar romanesc.
Temperatura de servire: 8-12 °C.
Asocieri culinare: Preparate pe baza de carne alba de pasare, peste cu legume la cuptor, salate pe baza de carne de pasare si peste alb, aperitive.