DFR Sauvignon Blanc 2020 Domeniile Franco Romane

DFR Sauvignon Blanc 2020 Domeniile Franco Romane
DRF Sauvignon Blanc 2020 Domeniile Franco Romane

DFR Sauvignon Blanc 2020 Domeniile Franco Romane

Vinul rezultat din acest soi este semiaromat cu aroma de flori de vita de vie, iasomie, flori de salcam si soc. Gustul oferit de acest vin este echilibrat, amplu, lung cu personalitate, armonie si finete regasindu-se nuantele de citrice, grapefruit si condimente.

31,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 9,33 ha, din parcela numita traditional "Vispesti". Anul plantarii 2011+2014. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 230 gr z/l, cu o productie recoltata de 3000 kg/ha(0,66 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 27 august 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 14 zile. Presarea a fost efectuata la 1,7 Bari.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu praparate din carne alba si fructe de mare.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile