DFR Sauvignon Blanc Domeniile Franco Romane

DFR Sauvignon Blanc Domeniile Franco Romane
DFR Sauvignon Blanc Domeniile Franco Romane

DFR Sauvignon Blanc Domeniile Franco Romane

Un Sauvignon Blanc delicat, cu trimiteri stilistice catre “Lumea Veche” a vinului frantuzesc, o constructie care se distinge prin prospetime si mineralitate. Culoarea este galben pai, stralucitor, iar nasul, discret, aduce flori de iasomie, iarba proaspat cosita si aluzii calcaroase. Corpul este suplu, cu o excelenta aciditate si alcool bine evidentiat. Gustul e centrat pe grapefruit alb, lime si ardei verde, la care seadauga subtile note picante. Postgustul lung, citric, are o fina astringenta si lasa impresii amarui, elegante.

35,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 9,33 ha, din parcela numita traditional "Vispesti". Anul plantarii 2011+2014. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 230 gr z/l, cu o productie recoltata de 3000 kg/ha(0,66 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 27 august 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 14 zile. Presarea a fost efectuata la 1,7 Bari.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu praparate din carne alba si fructe de mare.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb
  • Apelatie - DOC - CMD Dealu Mare

Oferte speciale

Toate promoțiile